Dømt til forvaring for Lode-drapet

Danske Kim Poulsen fikk dommen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dansken ble på tirsdag funnet skyldig av Gulating lagmannsrett for det brutale drapet på Gunn Merete Lode på Bryne i 2001.

Aktoratet fikk medhold i sin påstand om forvaring. I dag ble Kim Poulsen dømt til forvaring i minimum ti år, og maksimalt i 18 år på grunn av faren for gjentakelse, melder Stavanger Aftenblad.

- Samfunnsvernet gjør at det trengs mer enn en tidsbegrenset straff i denne saken. Faren for gjentakelse er så stor at Poulsen må dømmes til forvaring, sa  statsadvokat Tormod Haugnes ifølge avisa i sin prosedyre over straffeutmålingen.

I tillegg til drapet på Lode, ble dansken også dømt for flere alvorlige forhold begått i Danmark.

DNA-match

Gunn Merete Lode (32) ble funnet drept i Herikstadvegen i Bryne på Jæren natt til 26. august 2001. 32-åringen ble drept med kniv.

Politiet fikk en DNA-profil av det man mente var gjerningsmannen. De DNA-testet 1200 personer fra lokalmiljøet, men klarte ikke å koble noen til drapet.

Politiet famlet i blinde i nesten tre år, og trappet ned etterforskningen, inntil dansk politi plutselig fikk DNA-treff via Interpol på Kim Poulsen, som var siktet for flere saker i Danmark.

Poulsen har hele tiden hevdet at han er uskyldig i drapet på Lode, og hevder han så en mann på åstedet like før drapet.

DREPT: Gunn Merete Lode.