Dømt til livstid for bombe på Time Square

En amerikansk-pakistaner er dømt til livsvarig fengsel for det mislykkede bombeangrepet mot Time Square i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En amerikansk-pakistaner er dømt til livsvarig fengsel for det mislykkede bombeangrepet mot Time Square i New York.

Faisal Shahzad (31) har erklært seg skyldig i å ha forsøkt å utløse en bombe på Manhattan 1. mai i år. Like før dommen ble kunngjort tirsdag erklærte han at krigen bare så vidt har begynt.

- USAs nederlag er nært forestående. Gjør dere klare, for krigen med muslimene har bare så vidt begynt, sa Shahzad.

Han har tidligere forklart at han fikk opplæring i å lage bomber fra pakistansk Taliban, og at gruppa finansierte planleggingen av angrepet.

Forsvarer angrepet Shahzad ble amerikansk statsborger i april 2009, men er født i Pakistan. Tirsdag forklarte han at han løy da han i forbindelse med statsborgerskapet sverget troskap til USA.

- Jeg sverget, men jeg mente det ikke, sa han.

Han har gjennom rettssaken i USA forsvart forsøket på å sprenge en bombe på Time Square og sagt det var en hevn for de amerikanske droneangrepene i Pakistan.

Angrepet mislyktes ettersom sprengladningen, som var etterlatt i en parkert firehjulstrekker, aldri ble skikkelig antent. Politiet ble varslet da forbipasserende la merke til røyk fra bilen, og eksperter greide deretter å uskadeliggjøre den.

- Amatørmessig Hele forsøket blir beskrevet som svært amatøraktig, ettersom gjerningsmannen måtte komme seg unna åstedet til fots fordi han hadde glemt nøklene til fluktbilen i bilen der bomben var plassert. Der etterlot han også nøklene til leiligheten sin.

Likevel ville bomben skapt et blodbad hvis den hadde gått av, ifølge amerikanske myndigheter. Bilen var parkert utenfor et teater i ett av New Yorks travleste områder en varm lørdagskveld.

Shahzad ble arrestert 53 timer senere. Da hadde han satt seg på et fly som minutter senere skulle ta av med kurs for Dubai.

(NTB)

DØMT: Faisal Shahzad.  Foto: REUTERS/Scanpix
DØMT: Faisal Shahzad. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer