Dømt til livstid i fengsel etter å ha drept kjæresten med stillethælene

- Jeg mente aldri å skade ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ana Trujillo (44) er dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske forskeren Stefan Andersson (59), melder nyhetsbyrået AP.

Ana ble arrestert samme dag som drapet fant sted i fjor i Houston, USA, og hun ble raskt siktet i saken.

Trujillo hevder at hun drepte Andersson i selvforsvar, som ble funnet død etter å ha blitt stukket til døde med en stillethæl på 14 centimeter.

- Det var aldri hensikten å skade ham, jeg elsket ham. Jeg ville komme bort, men aldri drepe ham, sa Trujillo før dommen falt.

Anderssons niese, Ylva Olofsson, forteller på vegne av familien at hun er fornøyd med dommen.

- Min onkel var en flott mann. Han var snill. Han fortjente ikke dette. Vi er fornøyd med at rettferdigheten nå seiret, sier Olofsson.

Ødelegge ryktet John Jordan er aktor i saken. Jordan forklarte blant annet at hun ser det vanskelig for seg at Trujillo slo Andersson i selvforsvar, i og med at Andersson ble slått 25 ganger i hodet.

Aktor i saken mener også at Trujillo forsøkte å ødelegge professorens rykte, ved å legge ut falske anklager om at hun ble mishandlet.

Andersson på sin side ble i retten beskrevet som en mann med alkoholproblemer, men veloppdragen, stille og aldri voldelig.

- For streng Trujillo's advokat, Jack Carroll, mener livstidsdommen er for streng.

- Jeg mener hun ikke er farlig i framtida, slik aktoratet hevder, sier Carrol.

Carrol forsøkte å få dommen ned på et sted mellom to til 20 år, men det ble ikke akseptert.

 DØMT:  Ana Trujilo hevdet hun drepte mannen i selvforsvar, men ble ikke hørt. Nå må hun sone resten av livet i fengsel. Foto: AP Photo / NTB Scanpix.
DØMT: Ana Trujilo hevdet hun drepte mannen i selvforsvar, men ble ikke hørt. Nå må hun sone resten av livet i fengsel. Foto: AP Photo / NTB Scanpix. Vis mer