Dømt til livsvarig fengsel

Ghazala Khans far fikk livsvarig fengsel for drapet på datteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ghazala Khans far er dømt til livsvarig fengsel for drapet på datteren. Dette tilsvarer 16 år i dansk lov. Ghazalas bror og to onkler fikk i følge Danmarks Radio 16 års fengsel hver .

I går meldte Dagbladet.no at i alt ni personer ble funnet skyldig i den danske æresdrapssaken. Bare to av de ni, far og bror til Ghazala, deltok aktivt i planlegging og utførelsen av handlingen. De andre sju hadde mindre roller i drapet.

Aktor i saken krevde tidligere i dag livsstid for Ghazala Khans seks familiemedlemmer. I tillegg ville de også at Ghazalas tante, fetter og en venn av familien utvises fra landet.

Retten slo i går fast at det ikke finnes formildende omstendigheter for de ni. – Drapet og drapsforsøket på Ghazala og Emal Khan var nøye planlagt og så usedvanlig grovt, at det absolutt ikke finnes noen formildende omstendigheter, sa aktor i saken.

Hva de resterende fem er idømt er ikke offentliggjort.

Forsvarerne Manfred W. Petersen(tv)og Bjørn Elmquist intervjues etter domsavsigelsen tirsdag. Foto: Linda Henriksen / SCANPIX
Forsvarerne Manfred W. Petersen(tv)og Bjørn Elmquist intervjues etter domsavsigelsen tirsdag. Foto: Linda Henriksen / SCANPIX Vis mer