Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til ni års fengsel i norgeshistoriens mest omfattende innsidesak

Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen.

DØMT:
Inngangen til Acta-gründer Fred Ingebrigtsens investeringsteringsselskap Spring Capital i Lars Hertevigsgt. 5 i Stavanger sentrum. Ingebrigtsen ble i 2008 pågrepet av politiet, mistenkt for innsidehandel. 
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
DØMT: Inngangen til Acta-gründer Fred Ingebrigtsens investeringsteringsselskap Spring Capital i Lars Hertevigsgt. 5 i Stavanger sentrum. Ingebrigtsen ble i 2008 pågrepet av politiet, mistenkt for innsidehandel. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den innsidetiltalte Acta-gründeren Fred A. Ingebrigtsen er i lagmannsretten dømt til ni års fengsel, i tråd med aktors påstand.

Halvannet år av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. I tillegg er Ingebrigtsen dømt til inndragning av 25 millioner kroner, melder Rogalands Avis.

Til sammen sju personer har vært tiltalt i norgeshistoriens mest omfattende innsidesak, der Ingebrigtsen regnes som hovedmannen. Fem av de andre er dømt til fengselsstraffer, mens én er frifunnet.

I perioden 2004 fram til pågripelsen i juni 2008 skal de tiltalte ha handlet Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner. Samtlige ble i Stavanger tingrett i 2012 dømt til fengselsstraffer for innsidehandel og markedsmanipulasjon.

Alle anket, og maratonsaken i Gulating lagmannsrett har pågått siden 2. september i fjor.

En av de tiltalte i saken fikk betydelig mildere straff i lagmannsretten fordi han tilsto under hovedforhandlingen. Lagmannsretten mente også at han i en periode hadde handlet uaktsomt, ifølge Rogalands Avis.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!