BISTANDSADVOKAT: Advokat Nina Emilie Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for flere av de fornærmede. — De har ikke visst hva de har gått inn i, og slik jeg ser det kan lite av dette sies å være frivillig, sa hun til Dagbladet tidligere. I dag falt dommen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BISTANDSADVOKAT: Advokat Nina Emilie Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for flere av de fornærmede. — De har ikke visst hva de har gått inn i, og slik jeg ser det kan lite av dette sies å være frivillig, sa hun til Dagbladet tidligere. I dag falt dommen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Dømt til ni års forvaring for overgrep mot 20 gutter

En trailersjåfør er i Sør-Gudbrandsdal tingrett dømt til forvaring i ni år for overgrep mot 20 gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45 år gamle mannen var tiltalt for en rekke voldtekter, seksuelle overgrep og misbruk av mindreårige gutter ned i elleveårsalderen. Han ble torsdag dømt til ni års forvaring med minstetid på seks år, skriver Aftenposten.

Trailersjåføren kommer trolig til å anke dommen.

Mannen er tidligere dømt to ganger for lignende forbrytelser. 

- Min klient er ikke blitt hørt på noe, så det ligger an til en anke fra denne siden, sier mannens forsvarer Svein-Harald Foss.

Dommen er i tråd med aktors påstand. I sin prosedyre tidligere denne måneden begrunnet aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, påstanden om forvaring med faren for gjentakelse. Hun argumenterte også med at det ikke finnes hjelpetiltak som kan redusere faren for nye overgrep, meldte NRK.

Saken dukket opp sommeren 2009 da rådmannen i en kommune i Midt-Norge anmeldte overgrep mot en mindreårig gutt på vegne av barnevernet. Et halvt år senere ble gutten kalt inn til dommeravhør. Ytterligere fem måneder etterpå ble trailersjåføren avhørt.

I april 2012 overtok Kripos etterforskningen. 18. september i fjor ble 45-åringen pågrepet og siktet.

(NTB)