Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til ni og et halvt år for drapet på Tostrup Bråten i 2002

En 33 år gammel mann er dømt til fengsel i ni år og seks måneder for å ha drept Egil Tostrup Bråten i Oslo i 2002.

DØMT: Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje utenfor Nordahl Bruns gate 22 i Oslo, november 2002. En mann er dømt for drapet. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT
DØMT: Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje utenfor Nordahl Bruns gate 22 i Oslo, november 2002. En mann er dømt for drapet. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egil Tostrup Bråten (23) ble funnet med stikkskader utenfor hybelen sin i Oslo i november 2002. Kort tid etter døde han av skadene.

Nå er en 33 år gammel mann dømt i Borgarting lagmannsrett til ni år og seks måneder fengsel, for å drept Bråten. Det er ett år mindre enn dommen fra tingretten, som han anket.

33-åringen er også dømt til å betale til sammen 480 000 kroner i oppreisningserstatning til Bråtens etterlatte.

Uløst

I tingretten ble en 30 år gammel mann dømt til tre års fengsel for grovt ransforsøk av Bråten.

Drapet på Bråten så lenge ut til å forbli uløst og det tok 14 år før pårørende fikk svar på hva som skjedde den natta han ble drept. Politiet sto lenge nærmest på bar bakke etter drapet i 2002, helt til de fikk en komplett DNA-analyse av en knivslire ved åstedet.

Nye analysemetoder gjorde det mulig for etterforskerne å få ut en DNA-profil. I 2013 dukket navnet på hovedtiltalte opp i søk. Han ble kalt inn til avhør. I november 2016 ble han pågrepet og siktet for drapet.

6,5 centimeter dypt knivstikk

I dommen kommer det fram hvor de to mennene var i Oslo sentrum og trengte penger, den natta drapet skjedde. De bestemte seg for å rane en person. De møtte på Bråten, i det han var på vei hjem fra en venn etter et kino-besøk.

Da Bråten ikke ville gi fra seg det han hadde og gjorde motstand oppstod det en slosskamp, hvor Bråten ble knivstukket i brystregionen. Mens Bråten falt sammen, løp de to mennene fra stedet, står det i dommen.

Bråten ble funnet drept med et 6,5 centimeter dypt knivstikk i brystet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!