Dømt til psykisk helsevern etter drap

Mann (43) overføres til psykiatrien.

BRUTALT: Ann Mari Solås ble knivdrept ved trappa utenfor sin egen bolig i Bodø 18. desember i fjor. Foto: SCANPIX
BRUTALT: Ann Mari Solås ble knivdrept ved trappa utenfor sin egen bolig i Bodø 18. desember i fjor. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En 43 år gammel mann er i Salten tingrett dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Ann Mari Solås 16. desember.


Mens hennes to barn var innendørs, ble Solås (32) brutalt stukket ned med kniv på trappa utenfor.

43-åringen er i tillegg dømt til å betale oppreisning, erstatning og gravferdsutgifter for til sammen 795.000 kroner. Det var en enstemmig rett som avsa dommen tirsdag.


Bødmannen med iransk bakgrunn erklærte seg skyldig i knivdrap i Salten tingrett mandag.


Han er undersøkt av sakkyndige, som har konkludert med at han var strafferettslig utilregnelig i gjerningsøyeblikket.43-åringen angrep sin nabo tilsynelatende helt uten grunn eller foranledning. 

Hørte stemmer
43-åringen  har tidligere forklart at han var viljestyrt av indre stemmer da han drepte nabokvinnen med kniv.

På det meste kunne opptil 30 stemmer snakke til ham. Om morgenen den 16. desember i fjor beordret en av dem ham om å gå ut og drepe «så mange som mulig». Han tok med seg en foldekniv fra skuffen og gikk ut.

Opprinnelig var han på vei til en annen nabo, men da tobarnsmoren Ann Mari Solås satt på trappa si og røkte, ble hun hans tilfeldige offer.

Sluttet med medisin
43-åringen mente at den antipsykotiske medisinen han tok, gjorde ham overvektig, og at han derfor hadde kuttet ut medikamentene to måneder før drapet skjedde. Han forklarte at han hadde informert legen sin, som bare skal ha svart at det ikke var å anbefale. Hjemmehjelpstjenesten visste at han unnlot å ta medisinen, ifølge ham selv.

43-åringens forsvarer Nils Aga sier det er blitt opprettet tilsynssak i forbindelse med behandlingen hans klient har fått, men at Helsetilsynet ikke har konkludert i saken ennå.

Ann-Mari Solås var tobarnsmor, og det var hennes mindreårige barn som ringte til politiet og varslet om at moren ble angrepet av tiltalte.(NTB)


OVERFØRES TIL PSYKIATRISK HELSEVERN:  En 43 år gammel mann dømmes til tvunget psykisk helsevern for drapet på Ann Marie Solås.  Her er forsvarer Nils Aga (til v) i samtale med familiens bistandsadvokat Hilde Guldbakke i Salten tingrett i Bodø Foto: Erik Veigård / SCANPIX
OVERFØRES TIL PSYKIATRISK HELSEVERN: En 43 år gammel mann dømmes til tvunget psykisk helsevern for drapet på Ann Marie Solås. Her er forsvarer Nils Aga (til v) i samtale med familiens bistandsadvokat Hilde Guldbakke i Salten tingrett i Bodø Foto: Erik Veigård / SCANPIX Vis mer
Dømt til psykisk helsevern etter drap