Dømt til samfunnsstraff for oppbevaring av 95 kilo hasj

Høyesterett har bestemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett mener samfunnsstraff er nok for en 26 år gammel kvinne som er dømt for oppbevaring av 95 kilo hasj.

Dommerne i Høyesterett kom under tvil fram til at straffen mot kvinnen kunne reduseres kraftig, og hun slipper dermed å sone i fengsel. Årsaken er hensynet til kvinnens datter, som hun er eneforsørger for.

Da saken ble behandlet i Oslo tingrett ble kvinnen dømt til tre og et halvt års fengsel. I lagmannsretten ble straffen redusert til to år, hvor ni måneder ble gjort betinget.

Kvinnen er dømt for å ha oppbevart 95 kilo hasj i leiligheten sin i Groruddalen i Oslo våren 2009. Kvinnen tok på seg å oppbevare hasjpartiet fordi hun hadde dårlig råd.

En venninne formidlet kontakt med en mann som spurte om hun ville oppbevare hasjpartiet i leiligheten mot betaling. Kvinnen mottok 16.000 kroner for å ha hasjen i et skap på soverommet sitt.

Da 26-åringen ble oppsøkt av politiet, ga hun en uforbeholden tilståelse. Hennes forklaring har også bidratt til at andre har blitt straffet i saken. Dette kvalifiserer til strafferabatt. Dommerne i Høyesterett var imidlertid i tvil om det var riktig med samfunnsstraff.

- Dersom omsorgspersoner skal slippe fengselsstraff for oppbevaring av narkotika, vil dette kunne lede til at omsorgspersoner oftere blir utnyttet til slik virksomhet - med de skadevirkninger det vil få for de barn som de har omsorg for, uttaler en av de fem dommerne i Høyesterett.

(NTB)