DREPT: 
Lukas ble dumpet i vannet bundet til en sementblokk. Foto: Privat
DREPT: Lukas ble dumpet i vannet bundet til en sementblokk. Foto: PrivatVis mer

Dømt til seks måneders fengsel for hundedrap

Hunden Lukas ble bundet fast i en sementblokk og kastet i vannet fra en bro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29-åringen som var tiltalt for å ha bundet en hund fast i en sementblokk og kastet den i vannet fra en bro, er i Moss tingrett dømt til seks måneders fengsel, melder NRK.

Det var søndag 20. juli i fjor at forbipasserende så hunden i vannet under Krapfossbrua i Vansjø i Moss.

Ifølge tiltalen avlivet mannen blandingshunden Lukas ved å feste båndet til et betongrør han fant på stedet natt til 17. juli. Hunden ble deretter kastet 6,5 meter fra brua og ned i Vansjø. Den ble dratt under vann av vekten og døde.

Hundeeieren er funnet skyldig i grove brudd på dyrevelferdsloven. Mannen er også fradømt retten til å ha å ha hund og andre husdyr for et tidsrom på ti år, skriver NRK.

- Håp for dyrs rettsvern Saken førte til sterke reaksjoner både lokalt og på riksplan. Flere hundre mennesker - mange med hunder - samlet seg til en minnestund for den døde hunden. Dyrevernalliansen utlovet en dusør på 10.000 kroner for oppklarende tips.

Dyrevernalliansen sier de er glad for at politiet og påtalemyndigheten har tatt saken på alvor.

- Dette gir håp for dyrs rettsvern, sier informasjonsleder og jurist i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

De mener likevel straffen er for lav, og at de hadde håpet på minimum ett års fengsel.

- Det er ingen tvil om at det generelle nivået i slike straffesaker må opp. Straffeutmålingen i Lucas-saken viser en markant økning, og vi håper denne gir et tydelig signal til samfunnet om at dyremishandling ikke blir tolerert. Lucas-saken statuerer et eksempel som vi skal sørge for blir fulgt opp, sier Kleveland.

Angret Eieren sa til Dagbladet i februar at han angret på det han hadde gjort.

- Jeg ville ikke ha gjort det igjen. Mange som begår selvmord, gjør det ved drukning, fordi det er den mest humane måten, sa mannen til Dagbladet.

Ifølge mannen, som hadde hunden Lucas på prøvetid med sin kjæreste, var hunden problematisk. Det skal flere ganger ha vært snakk om avlivning, uten at det ble gjort.

- Det gikk flere uker, og jeg ser at det ville vært bedre å reise til veterinæren. Hunden hadde et meget traumatisk liv, og hadde blitt vanskjøttet, sier han.