Dømt til sju års fengsel for drapet på venninna. Avslørt av Facebook-selfie

Venninna postet også melding på Facebook for å lede oppmerksomheten bort fra seg selv.

DØMT: Cheyenne Rose Antoine (t.v) ble mandag dømt til sju års fengsel for drapet på venninna Brittney Gargol. Dette bildet er tatt bare noen få timer før Gargol ble drept. Foto: Facebook
DØMT: Cheyenne Rose Antoine (t.v) ble mandag dømt til sju års fengsel for drapet på venninna Brittney Gargol. Dette bildet er tatt bare noen få timer før Gargol ble drept. Foto: FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag denne uka ble 21 år gamle Cheyene Rose Antoine dømt til sju års fengsel for drapet på venninna Brittney Gargol i 2015, skriver CBC News.

18 år gamle Gargol ble funnet livløs i veikanten utenfor byen Saskatoon i det sentrale Canada av en tilfeldig forbipasserende 25. mars 2015. Personen som fant henne skal ha sagt at hun var kald, at hun lå på ryggen og at hun ikke hadde på seg noen sko.

- Det var ikke noe tegn på liv. Hun var altfor ung da hun ble drept, sa aktor Robin Ritter under rettssaken.

Postet melding på Facebook

Det skulle gå to år fra Gargol ble funnet drept, til politiet fikk et gjennombrudd i etterforskningen. For først i 2017 ble Antoine pågrepet og siktet for drapet på venninna.

Under rettssaken kom det fram at Antoine gjorde flere forsøk på å skjule sin egen befatning med drapet

Flere timer etter at Gargol ble funnet drept postet Antoine en melding fra en tilsynelatende bekymret venninne på Gargols Facebook-side:

«Hvor er du? Jeg har ikke hørt fra deg. Håper du kom deg trygt hjem», skrev Antoine, ifølge The Star Phoenix.

Men i stedet for å lede mistanken bort fra seg selv, skulle det vise seg at Facebook-spor bidro til at Antoine til slutt ble dømt.

For en av de aller viktigste ledetrådene i etterforskningen var en Facebook-selfie.

Et av de viktigste bevisene var nemlig et belte som ble funnet like ved Gargol. Gargol ble kvalt, og beltet var det antatte drapsvåpenet.

Noen timer før Gargol ble drept hadde de to venninnene postet en selfie på Facebook. På det bildet hadde Antoine på seg beltet som ble funnet ved venninnas døde kropp. Det gjorde henne til mistenkt.

Løy til politiet

Politiet brukte også Facebook til å sette sammen en tidslinje over de to kvinnenes bevegelser den aktuelle kvelden.

- Det er ganske oppsiktsvekkende hvordan politiet har klart å få fatt på denne informasjonen, sa aktor Ritter.

I tillegg til forsøk på å lede politiet på galt spor ved å poste meldinger på Facebook, løy Antoine også til politiet. Hun fortalte dem at hun og Gargol hadde besøkt flere barer den aktuelle kvelden, og at Gargol til slutt møtte en ukjent mann som hun forsvant sammen med.

Antoine selv fortalte at hun på et tidspunkt dro for å treffe onkelen sin, en opplysning som viste seg ikke å stemme.

Politiet lyktes nemlig i å plukke fra hverandre Antoines forklaring, blant annet ved at de ved hjelp av bilder fra videoovervåkning kunne bevise at de to kvinnene ikke hadde vært på en bar Antoine hevdet de hadde besøkt.

Tilsto drapet

Etter en tid skal også et tips ha ledet politiet til et vitne som fortalte at Antoine tilsto drapet overfor henne samme kvelden.

Etter å ha drukket seg fulle skal de to venninne ha kommet i en krangel. Den endte med at Antoine slo Gargol og kvalte henne med det omtalte beltet.

Under rettssaken erkjente Antoine straffskyld for uaktsomt drap. Hun fortalte at hun ikke husker at hun tok livet av venninna, men bestred ikke at det var hun som drepte henne.

- Hun vet at familien ønsker en forklaring, en grunn, men uheldigvis kan hun ikke gi dem det, sa hennes forsvarer Lisa Watson.

Antoine adresserte aldri retten direkte, men hun fikk forsvareren til å lese opp en uttalelse.

- Jeg vil aldri tilgi meg selv. Ikke noe jeg sier eller gjør vil få henne tilbake. Jeg er veldig, veldig lei meg. Det skulle ikke ha skjedd.