Dømt til ti år for narkosmugling

Rogalending (46) smuglet 25 kilo amfetamin og 10 kilo hasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen mente han ikke hadde noe å gjøre med smuglingen av 25 kilo amfetamin og 10 kilo hasj, men ble torsdag dømt til ti års fengsel i saken.

46-åringen fra Sandnes var sammen med en 22-åring fra Nederland tiltalt for tre store narkotikainnførsler våren 2007. Påtalemyndigheten beskrev de to tiltalte som hovedmennene bak innførselen av narkotika fra Nederland til Rogaland.

Begge ble i Jæren tingrett torsdag dømt til ti års fengsel for innførsel av 24,9 kilo amfetamin og 9,7 kilo hasj.

46-åringen hevdet i retten at han ikke hadde noe med smuglingen å gjøre, men sa at han hadde truffet 22-åringen i Nederland for å kjøpe 4 kilo hasj som skulle bidra til å dekke sønnens narkogjeld. Ifølge tiltalte ble det ikke noe av denne handelen, og han hevdet at han heller ikke hadde noen annen befatning med narkotikasmugling.

Dette festet retten ikke lit til, og baserte seg i hovedsak på politiforklaringene til en 25 år gammel kosovoalbaner om hvem som var mottaker for narkopartiene. Bare en av de tre innførslene de ble dømt for stammer fra et faktisk beslag, mens detaljer om de to andre turene stammer fra vitneutsagn.

Sandnesmannen anket dommen på stedet.

- Vi registrerer at retten har valgt å se bort fra alle andre forklaringer enn de som er gitt av politifolk, mens retten velger å tro på kosovoalbanerens forklaringer i politiavhør, forklaringer han selv har gått bort ifra, sier hans forsvarer Arvid Sjødin til Stavanger Aftenblad. (NTB)