Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til to år i fengsel

Alt gikk galt for de to ransmennene (18 og 20). Nå har de sittet fire måneder i varetekt, og er dømt til to års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Maskert med skjerf og store briller gjorde guttene seg klare til å rane en juletreselger på Lura utenfor Sandnes. Men de ble skremt av at det var mye folk rundt mannen, og de så ikke pengeveska hans.

Da kom ei gammel dame (71) gående med veske og bærepose.

- Lett bytte, tenkte den yngste raneren, og løp etter pensjonisten. Kniven hadde han i lomma, innrullet i avispapir slik at han ikke skulle skjære seg.

- Gi meg veska! forlangte 18-åringen, og tok tak i remmen mens han holdt knivspissen 20 centimeter fra brystet hennes. Kvinnen slapp, og ranerne dro til en kamerat for å dele byttet.

Veska inneholdt 400 kroner, ei flaske vin og en paraply. Det var ikke mye å skryte av, og kompisene ble enige om å rane Space Burger House på Lura.

Kniv og pistol

Nå hadde de både kniv og pistol med seg: - Dette er et ran, hit med pengene! skrek 20-åringen. Guttene hadde på forhånd blitt enige om å snakke østlandsk.

- Jeg har ikke råd til å gi dere penger, svarte innehaver Petter Olsen.

Ranerne ble urolige, så seg rundt og visste ikke helt hva de skulle foreta seg. Så løp de ut.

Bevæpnet politi la en jernring rundt Lura, og etter et par timer ble ranerne pågrepet. Etterforskningen tok kort tid, rettssaken ble berammet tre måneder etter ranet, og straffen for begge ble to års ubetinget fengsel.

- Jeg håper at oppholdet bak murene ikke blir en rein forbryterskole for de to, sier Petter Olsen. Han vil ikke framstå som en tøffing.

- Egentlig opptrådte jeg helt motsatt av politiets råd og instruksen jeg sjøl har utarbeidet, sier Olsen.

- Likevel nektet du å gi dem ei krone?

- Jeg skjønte at de var unge nordmenn, og følte vel at terskelen for å skyte var høy, forteller Olsen.

Redd for å gå ut

Kvinnen (71) som ble ranet, fortalte i retten at hun har blitt reddere for å gå ut aleine etter ranet.

- Guttene bor ikke så langt unna meg. Jeg tenker på familiene deres, de lider også, sier kvinnen.

Sandnes tingrett legger i formildende retning vekt på at ranerne er unge, de har ikke vært involvert i tung kriminalitet før og er ikke harde rusmisbrukere.

- Begge har først og fremst behov for sosial rehabilitering, uttaler retten.

MAGERT UTBYTTE: De to ranerne på 18 og 20 år maskerte seg med skjerf og store briller, men det hjalp ikke stort. Utbyttet ble lite, men straffen stor - to års ubetinget fengsel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media