Dømt til to og et halvt års fengsel

Foreldreparet mishandlet den lille datteren til døde. For det fikk de fengsel i to og et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Babyen ble funnet død i sengen sin i april 1999. Ifølge tiltalen mot foreldreparet var barnet påført knusningsskader i hjernen og en rekke beinbrudd flere steder på kroppen. Foreldreparet har nektet straffskyld.

De to, en mann på 38 år og en kvinne på 34, møtte ikke i retten mandag da den enstemmige dommen ble opplest.

Statsadvokaten i Hordaland hadde opprinnelig siktet paret for forsettlig drap, med dette ble senere omgjort av Riksadvokaten til å gjelde grov omsorgssvikt med døden til følge.

Paret skal tidligere ha mistet tre barn i krybbedød.

Ytre vold

Bergen byrett legger til grunn at det er bevist utover rimelig tvil at skadene babyen ble påført ikke skyldes sykdom eller uhell, men er et resultat av mishandling gjennom ytre vold. Retten finner det også utelukket at andre enn de tiltalte foreldrene kan ha påført barnet skade.

Under rettsbehandlingen kom det fram at begge foreldrene kunne reagere med sinne, særlig når de var påvirket av alkohol og hasj. Av frykt for barnevernet unnlot de å kontakte lege da de ved flere tilfeller oppdaget blåmerker på babyen.

Retten har ikke funnet noen formildende omstendigheter. I dommen blir det fra rettens side bemerket at de to tiltalte foreldrene i retten har vist påfallende liten vilje til å forklare seg. De har heller ikke tilkjennegitt noen anger, bemerker retten.

(NTB)