VESTLIG STIL: Tv-programmet Mazen Abdul Jawad medvirket i ville neppe vakt nevneverdig oppsikt i mer liberale land, men i sharialovstyrte Saudi-Arabia straffes "promiskuøsitet" svært hardt selv om det dreier seg om bare prat. Faksimile: Lebanese Broadcasting Corporation (LBC)
VESTLIG STIL: Tv-programmet Mazen Abdul Jawad medvirket i ville neppe vakt nevneverdig oppsikt i mer liberale land, men i sharialovstyrte Saudi-Arabia straffes "promiskuøsitet" svært hardt selv om det dreier seg om bare prat. Faksimile: Lebanese Broadcasting Corporation (LBC)Vis mer

Dømt til tusen piskeslag og fengsel for sex-skryt

Dette tv-innslaget kostet Mazen (32) svært dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Den 32 år gamle firebarnsfaren Mazen Abdul Jawad fra Saudi-Arabia er dømt til fem års fengsel og tusen - 1000 - piskeslag etter at han snakket om sex på et libanesisk tv-show, ifølge det saudiske informasjonsdepartementet.

I opptaket, som ifølge CNN ble sendt på Lebanese Broadcasting Corporation (LBC) tidligere i år, snakket den fraskilte 32-åringen åpent om sine seksuelle eskapader, blant annet om hvordan han hadde sex for første gang som 14-åring og viser fram hvilke hjelpemidler han har på soverommet.

Segmentet avsluttes med at Jawad kjører rundt i byen Jeddah i sin røde cabriolet og sjekker damer:

Episoden av det populære, vestligorienterte tv-programmet førte til at saudiske myndigheter raskt stengte tv-stasjonens avdelinger i Jeddah og Riyadh, og Abdul Jawad ble arrestert kort tid etter.

Den frittalende mannen ble siktet for å ha publisert usømmelighet. I det ekstremt islamkonservative Saudi-Arabia er sex før ekteskapet ulovlig, og kvinner og menn som ikke er i slekt skal ikke omgås i det hele tatt, ifølge sharialovene landet praktiserer.

- Å snakke om promiskuøse handlinger er et brudd på både shariareglene og saudiske skikker, uttalte politiets talsmann Suleiman Al-Mutawae til Arab News i kjølvannet av tv-sendingen, ifølge CNN.

Jawad hadde da forsøkt brannslukking ved å beklage sine uttalelser og peke på at tv-produsentene framstilte ham på verst tenkelig måte da de klippet ned et to timer langt opptak til et kort innslag.

Det hjalp lite. I tillegg til fengselsstraffen og den potensielt dødelige mishandlingen med pisk, får 32-åringen også beslaglagt bilen sin og for forbud mot å reise noe sted om han skulle slippe ut av fengselet i live.

Den omdiskuterte straffesaken viser at de mest konservative religiøse lederne, som ønsker kraftigere innskrenking av sosiale rettigheter, har et overtak i forhold til Kong Abdullahs mer reformvennlige linje i utdannings- og rettsvesenet, ifølge analytikere nyhetsbyrået Reuters har snakket med.