Dømt to ganger for mishandling av kvinners underliv - pågrepet igjen

Siktet for et lignende forhold mot en ny kvinne.

PÅGREPET IGJEN: To ganger tidligere er den 49 år gamle mannen dømt for å ha mishandlet kvinner i underlivet. Nå er han pågrepet igjen for et lignende forhold. Her ser han mot graven til Aud Jorun. På kirkegården har han besøksforbud, og politiet pågrep mannen etter bildet kom på trykk fordi de mente han brøt forbudet. Da Dagbladet tok bilde av ham, var han ikke inne på kirkegården. Foto: Ole Morten Melgård
PÅGREPET IGJEN: To ganger tidligere er den 49 år gamle mannen dømt for å ha mishandlet kvinner i underlivet. Nå er han pågrepet igjen for et lignende forhold. Her ser han mot graven til Aud Jorun. På kirkegården har han besøksforbud, og politiet pågrep mannen etter bildet kom på trykk fordi de mente han brøt forbudet. Da Dagbladet tok bilde av ham, var han ikke inne på kirkegården. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 49 år gammel mann ble i helga pågrepet for å ha foretatt et medisinsk inngrep på en kvinne i 40-åra, opplyser politiadvokat Kåre Svepstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no. Mannen er siktet for brudd på lov om alternativ behandling av sykdom.

Ifølge politiet skal mannen ha operert ut en spiral fra kvinnens underliv.

Men mannens forsvarer, advokat John Chr. Elden, ser på det hele som udramatisk.

- Denne anklagen fra politiet er helt udramatisk og hadde ikke medført etterforskning mot en hvilken som helst annen nordmann. Han er siktet for et forhold som normalt avgjøres med en bot dersom han blir funnet skyldig. Han er ikke anmeldt, og har slik jeg ser det ikke drevet legevirksomhet uten tillatelse, skriver Elden i en mail til Dagbladet.

Tidligere dømt I april i år ble den 49-åringen i Östersund tingrett dømt for å ha grovt mishandlet kjæresten Aud Jorun Rønning (31) fra Malvik i Trøndelag. Saken er anket til lagmannsretten.

De to var i 2007 på ferietur til en campingplass i Östersund i Sverige for å forlove seg. 14. april sammme år ble hun funnet død i dusjen med mindre kuttskader i underlivet.

• Les intervju: Tiltalt for å ha skadet kvinner i underlivet

49-åringen er tidligere dømt for å ha dopet ned og kuttet opp sin daværende kone i underlivet. Ekskona gjenngomgikk tre kirurgiske inngrep for å sy sammen og rekonstruere underlivet. Mannen hadde bare vært ute av fengsel i seks dager da Aud Jorun ble funnet død.

Kniv-episode Episoden politiet i Nord-Trøndelag nå etterforsker skal ha skjedd høsten 2009, mens mannen ventet på å bli stilt for retten i Östersund.

Politiet skal ha blitt kjent med opplysningene i forbindelse med etterforskning av en kniv-episode mellom 49-åringen og en bekjent av ham. I denne saken er han siktet for legemsbeskadigelse.

- Opplysningene dukket opp i avhør av mannen som anmeldte denne saken, sier politiadvokat Kåre Svepstad til Adressa.

- UDRAMATISK: Advokat John Christian Elden forsvarer mannen som nå er siktet for å ha foretatt et medisinsk ingrep på en kvinne i 40-åra. Foto: Ole Morten Melgård.
- UDRAMATISK: Advokat John Christian Elden forsvarer mannen som nå er siktet for å ha foretatt et medisinsk ingrep på en kvinne i 40-åra. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer