Eirik Jensens anke

- Dømt uten bevis

Høyesterett er Eirik Jensen siste håp. I anken hevder den tidligere polititoppen - og hans advokater - at Jensen er dømt uten bevis.

- USKYLDIG DØMT: Eirik Jensen mener han er utsatt for et justismord, og hevder han er uskyldig dømt. Nå håper Jensen at Høyesterett tror på ham. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- USKYLDIG DØMT: Eirik Jensen mener han er utsatt for et justismord, og hevder han er uskyldig dømt. Nå håper Jensen at Høyesterett tror på ham. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter tre runder i retten – først i Oslo tingrett, deretter to ganger i Borgarting lagmannsrett – ble Eirik Jensen dømt til lovens strengeste straff.

Den tidligere polititoppen fikk 21 års fengsel for psykisk medvirkning til innførsel av tonnevis med narkotika, og korrupsjon.

Angriper dommen

I anken til Høyesterett, som er på vel 50 sider, er deler hemmelige og ikke tilgjengelig for mediene, går advokatteamet til Eirik Jensen til kraftige angrep på dommen fra Borgarting lagmannsrett.

Årsaken til at deler av anken er unntatt offentlighet, er at anken også omhandler de delen av saken som gikk for lukkede dører.

Advokatene John Christian Elden og Sidsel Katralen mener Jensen er dømt uten bevis, og at retten bare har lagt vekt på Gjermund Cappelens forklaring. Uten at Cappelens påstander har blitt ettergått.

«Påstander»

- Dommen mot Eirik Jensen er basert på påstander fra Gjermund Cappelen og ikke bevis. Hverken politiet som etterforsket saken, eller retten har ettergått disse påstandene, men «tatt dem for god fisk», sier advokat Sidsel Katralen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer