Dømte hund til døden ved steining

De lokale barna kastet steinene mot det retten mente var en gjenfødt plagsom advokat.

HUNDER ER URENE: En ortodkos jøde går tur med hunden sin i Jerusalem. Hunder er regnet for å være urene i tradisjonell jødedom. Personene på bildet har ingenting å gjøre med dødsdommen mot løshunden. Foto: AFP PHOTO/MARCO LONGARI/SCANPIX
HUNDER ER URENE: En ortodkos jøde går tur med hunden sin i Jerusalem. Hunder er regnet for å være urene i tradisjonell jødedom. Personene på bildet har ingenting å gjøre med dødsdommen mot løshunden. Foto: AFP PHOTO/MARCO LONGARI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken er dementert av avisa som først omtalte den. Det medfører ikke riktighet at den lokale domstolen dømte en hund til døden ved steining.

(Dagbladet): En stor løshund ble dømt til døden ved steining av en ultarortodoks sivil domstol i Mea Shearim i Jerusalem, skriver Ynet.

Domstolen som vanligvis dømmer i pengespørsmål ble stadig plaget av den store hunden, blant annet skremte den besøkende.

Etter gjentatte forsøk på å skremme den vekk, husket en av dommerne at en sekulær advokat hadde fornærmet retten for 20 år siden. Advokaten ble kastet en forbannelse over av dommerne, som ønsket at sjelen hans skulle leve videre i en hund.

Advokaten døde for noen år siden, dermed var konklusjonen klar: Løshunden var advokaten som fortsatte sin irriterende og hensynsløsde adferd i en hundeskikkelse.

En av dommerne ved domstolen dømte derfor hunden til døden ved steining. Lokale barn fikk oppdraget med å utføre dødsdommen, men «hunden med advokatsjel» klarte å rømme.

Ifølge Ynet kjenner ikke lederen av domstolen, rabbi Avraham Dov Levin, til den spesielle dødsdommen, men avisa får bekreftet av en av administratorene ved retten at dødsdommen medfører riktighet.

- Hunden ble dømt til døden av en av rabbiene, fordi den hadde fornærmet retten. Det var ikke en offisiell dom, men de beordret barna utenfor rettssalen til å jage den vekk med steiner. De mener ikke det er dyremishandling, men en god måte å ta hevn på sjelen som lever i hunden, sier en av lederne ved domstolen til Yedioth Ahronoth, ifølge Ynet.

Dyrerettsgrupper har protestert mot domstolen etter at saken ble kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer