Dømte utlendinger skal hjem og sone

Justisminister Knut Storberget på europaturné for å sikre soningsavtaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russiske myndigheter åpner for soning i hjemlandet for kriminelle som får sin dom i Norge. Justisminister Knut Storberget (Ap) er på europaturné for å sikre soningsavtaler.

Storberget vil ha slike soningsavtaler med alle europeiske land som et viktig ledd i kriminalitetsbekjempelsen.

Justisministeren har så langt i høst møtt 11 europeiske kolleger på sin rundtur til foreløpig sju land. Ytterligere fem land skal besøkes om kort tid.

Storberget vil i november besøke Litauen for å få til en tilsvarende avtale der. Ifølge justisministeren har Norge hatt opptil 160 litauere bak lås og slå. Nå sitter 27 litauere i norske fengsler.

I dag soner 100 europeere dommer på minst halvannet års fengsel i Norge. Hittil i år er 20 utlendinger sendt til soning i hjemlandet mot seks i hele fjoråret.

Potensialet er stort og vil bety en nettogevinst fordi det er langt flere utlendinger i norske fengsler enn nordmenn fengslet i utlandet.

- Det er viktig å få de innsatte hjem, også av hensyn til rehabilitering og fordi vi vet en rekke innsatte skaffer seg kontakter bak murene for planlegging av mer kriminalitet, sier Storberget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer