«Don Kohleone» gir etter

SISTE: Etter at denne artikkelen ble lagt ut har Dagbladet blitt informert om at faksen fra Kohl skal være en forfalskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tysklands tidligere forbundskansler Helmut Kohl vil nå navngi personer som har gitt det kristelig-demokratiske partiet (CDU) pengegaver.

Av BJØRN K. BORE

Mannen som i 16 år regjerte Tyskland mistenkes for å ha mottatt astronomiske beløp i bestikkelser på vegne av sitt parti CDU. Kohl har selv innrømmet å ha mottatt minst åtte millioner kroner som ble

plassert på hemmelige konti.

Til nå har han blankt nektet å oppgi navn. «Jeg har gitt mitt æresord», sa Kohl i forrige måned og gikk heller av som æresmedlem i partiet enn å navngi giverne. Men nå har han kanskje innsett at han ikke har så mye ære igjen. For i dag snudde «Don Kohleone», som han har blitt døpt på folkemunne i Tyskland, og sa at han allikevel vil navngi giverne.

Det vil si, ikke helt. I en faks sendt tyske medier i dag sa den tidligere partilederen og rikskansleren at han var villig til å gi navnelisten til en komite som skal undersøke korrupsjonsanklagene. Noen offentliggjøring av navnene vil han ikke gå med på.

- Jeg takker giverne, som selv har gått med på denne prosessen for å få en slutt på spekulasjonene. De hjelper meg i min jobb med å oppklare disse spørsmålene, skriver Kohl i uttalselsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer