Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald om Hillary: - Hun ble «schlonged» av Obama i 2008-valgkampen

Valgkamp i underbukseland.

I GRAND RAPIDS: Donald Trump gikk hardt ut i Grand Rapids, natt til i dag norsk tid. Foto: Scott Olson / Getty Images / AFP
NTB scanpix
I GRAND RAPIDS: Donald Trump gikk hardt ut i Grand Rapids, natt til i dag norsk tid. Foto: Scott Olson / Getty Images / AFP NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hillary Clinton og Donald Trump var lenge gode venner, men ettersom valgkampen skrider fram, er også tonen mellom dem blitt skarpere.

I natt norsk tid tok Trump det til det NRKs Radiorespesjonen kaller underbukseland.

På et valgmøte i Grand Rapids i Michigan sa Trump at han ikke kunne se for seg Clinton som president «fordi hun aldri vinner noe», skriver Washington Post. Trump brukte presidentvalgkampen i 2008 som eksempel.

- Hun var favoritt, og så ble hun «schlonged», sa han.

«Schlong» er slang for en penis av en viss størrelse, og som Washington Post påpeker gjorde Trump det om til et verb.

Dobesøk-prat Trump, som fortsatt har en solid ledelse på meningsmålingene i kampen for å bli republikansk presidentkandidat, brukte også tid på å snakke om at han ikke ønsket å snakke om Hillary Clintons dobesøk under TV-debatten mellom de demokratiske presidentkandidatene i forrige uke.

- Jeg vet hvor hun gikk, det er motbydelig, jeg ønsker ikke å snakke om det, sa Trump, ifølge Politico.

Clinton var fraværende en kort periode under debatten, angivelig fordi hun var på do, noe som skapte overskrifter i amerikanske medier.

Propaganda-krangel I den samme debatten ga Clinton uttrykk for at Trump har blitt et godt rekrutteringskort for IS, og at «uttalelsene hans brukes i propagandafilmer».

Trump har reagert kraftig på det, og bedt Clinton unnskylde uttalelsen. Clinton-kampanjen har sagt at IS-støttespillere bruker Trumps utsagn om innreisenekt for muslimer til USA på sosiale medier, men har ikke klart å dokumentere at det faktisk er laget slike propagandavideoer, skriver Reuters.

Clinton ligger for øvrig i gjennomsnitt 6,1 prosentpoeng over Trump på meningsmålingene om hvem amerikanske velgere vil foretrekke hvis de to ender som presidentkandidater.

Utover underbuksepraten fortalte Trump de potensielle velgerne i Michigan at han vil forhindre Ford å flytte produksjon utenlands, ved å kreve høye importavgifter på biler og bildeler for eksempel produsert i Mexico.

- Jeg er for frihandel, men ikke for dum handel, sa han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media