Donald Rumsfeld går av

Tidligere CIA-sjef tar over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Etter en rekke tankefulle samtaler har forsvarsminister Rumsfeld og

jeg blitt enige om at vi trenger nytt lederskap i Pentagon, sa George W. Bush i sin tv-overførte tale til nasjonen i 19-tida i kveld. 

Dermed er seks stormfulle år i ministerstolens slutt for Rumsfeld.

Presidenten beskriver eks-forsvarsministeren som en «superb leder» i endringens tid, men at Rumsfeld var enig med ham om verdien av «et friskt perspektiv».

Slipper granskning?

Donald Rumsfeld var arkitekten bak invasjonen i Irak, og har av politiske motstandere og flere republikanere fått mye av skylda for den feilslåtte strategien i krigen.

Irak-krigen ble framhevet som et viktig tema av amerikanerne da de gikk til stemmeurnene i går, og dagen før valget ba fire toneangivende militæraviser på lederplass forsvarsministeren om å ta sin hatt og gå. Nancy Pelosi, som blir ny leder i Representantenes hus, markerte valgseieren ved å kreve Rumsfelds avgang.

Bush sa på pressekonferansen at han vil ha en ny ledelse i Pentagon, men at det ikke er aktuelt å trekke seg ut av Irak.- Jeg kan skjønne amerikanere som sier «kom hjem». Men jeg tror ikke de sa «kom hjem mens dere etterlater dere et Irak som kan bli en frihavn for al-Qaida». Jeg tror ikke de sa det. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer