AVLYST: USAs president Donald Trump vil ikke møte Russlands president Vladimir Putin som planlagt. Her under et møte i juli. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix
AVLYST: USAs president Donald Trump vil ikke møte Russlands president Vladimir Putin som planlagt. Her under et møte i juli. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB ScanpixVis mer

Donald Trump avlyser møte med Vladimir Putin

Var planlagt neste uke.

President Donald Trump sier han avlyser det planlagte møtet med Russlands president Vladimir Putin på det kommende G20-toppmøtet på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina.

Trump begrunner selv avlysningen på Twitter.

- Basert på det faktum at skipet og mannskapet ennå ikke er blitt returnert til Ukraina, har jeg besluttet at det er best for all parter at jeg avlyser mitt planlagte møte med Vladimir Putin i Argentina. Jeg ser fram til en meningsfull konferanse når denne situasjonen er løst, skriver presidenten.

Trump og Putin skulle etter planen ha møtt hverandre under G20-toppmøtet, som holdes i Argentina fredag og lørdag.

Konflikten mellom Russland og Ukraina har tilspisset seg etter at russisk kystvakt søndag tok tre ukrainske marinefartøy og mannskapene om bord i arrest i Kertsjstredet mellom den annekterte Krim-halvøya og det russiske fastlandet.

Dagbladet kommer med mer.