Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump avlyser nok et valgkampmøte

Tre dager etter hasteavlysningen i Chicago.

OMSTRIDT:  Donald Trump samler tusenvis av tilhengere på sine valgmøter, men også tusenvis av demonstranter. Nå avslyer han nok et møte. REUTERS/Dave Kaup
OMSTRIDT: Donald Trump samler tusenvis av tilhengere på sine valgmøter, men også tusenvis av demonstranter. Nå avslyer han nok et møte. REUTERS/Dave Kaup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump avlyser et valgkamparrangement han skulle avholdt mandag kveld i Doral i Florida. I stedet vil han holde et møte i Youngstown i delstaten Ohio.

- Hvis vi lykkes på valgdagen vil jeg komme tilbake til Doral og feire her, sier Trump i en uttalelse, ifølge NBC Miami. Imidlertid skal han etter planen fortsatt avholdeto andre valgmøter i Florida, et i kveld i Boca Raton og et annet i Tampa i morgen. 

Den kontroversielle republikaneren måtte lørdag avlyse et arrangement på kort varsel av sikkerhetsgrunner. Flere tusen demonstranter hadde da møtt opp utenfor arenaen i Chicago for å vise sin avsky mot Trump.

Lørdag ble et arrangement avbrutt da en demonstrant kom opp på scenen.

Årsaken til at han nå igjen avlyser et planlagt møte er ikke kjent.

Både de andre republikanske kandidatene og også president Barack Obama har uttalt at Trump selv har skylden for uroen på valgmøtene hans. De mener hans retorikk nører opp under sinne og frustrasjon og skjerper motsetningene i samfunnet.

Selv har Trump pekt ut demokraten Bernie Sanders' støttespillere som de ansvarlige for uroen.

Til tross for at han anses som svært kontroversiell, leder Donald Trump klart i den repubilkanske nominasjonskampen. Tirsdag er det valgmøter i Ohio og Florida. Systemet er her slik at den som før flest stemmer av kandidatene vinner alle delegatene fra delstatene.

De fleste meningsmålingene tyder på at Trump vil vinne også her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media