Donald Trump benåder «USAs tøffeste sheriff» Joe Arpaio. Slaktes av senatorer

Sheriff Joe Arpaio dømt for diskriminerende praksis. Nå benådes han.

BENÅDET: Den meget kontroversielle sheriffen Joe Arpaio er benådet av president Donald Trump. Fotyo: AP Photo/Mary Altaffer/NTB Scanpix
BENÅDET: Den meget kontroversielle sheriffen Joe Arpaio er benådet av president Donald Trump. Fotyo: AP Photo/Mary Altaffer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): USAs president Donald Trump har benådet den omstridte sheriffen Joe Arpaio. 85-åringen risikerte seks måneder i fengsel for diskriminering.

- I sin tid som sheriff har Joe Arpaio tjent offentligheten og beskyttet folk fra kriminalitet og ulovlig innvandring. Han er nå 85 år og har tjent landet vårt i beundringsverdige 50 år og er derfor verdig en benådning fra presidenten, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

85 åringen ble nylig funnet skyldig i å ha fortsatt å bruke trafikkpoliti målrettet mot innvandrere etter at en føderal dommer fastslo at praksisen var diskriminerende.

Trumps benåding av den dømte sheriffen, som skulle få sin straffeutmåling 5. oktober i år, får kritikk fra begge av Arizonas republikanske senatorer.

- Ingen er over loven. Presidentens benåding av Joe Arpaio, som ulovlig gikk spesifikt etter latinamerikanere, underminerer at han hevder å ha respekt for loven, skriver senator John McCain.

- Angående benådingen av Arpaio, skulle jeg heller ønske presidenten hadde respektert den juridiske prosessen, skriver den andre senatoren, Jeff Flake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer