Donald Trump er årets person: - Valget i år var et av de enkleste

Donald Trump er «årets person» i magasinet Time.

ÅRETS PERSON: Donald Trump. Faksimile: Time
ÅRETS PERSON: Donald Trump. Faksimile: TimeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kunne neppe blitt noen andre. Mannen som har sendt sjokkbølger gjennom hele verden i 2016, vinner også kanskje årets mest prestisjetunge kåring i verdens maktkretser.

Donald Trump er nemlig blitt utpekt til «person of the year» av magasinet Time.

«Presidenten i USAs splittede stater» heter det på forsida til magasinet, der det også medfølger et portrettintervju med Trump, som vant presidentvalget i USA 8. november.

- En stor ære

- Det er en stor ære. Det betyr mye, sier Donald Trump til Today Show.

Kåringen baserer seg på hvilken person som har hatt størst innflytelse - positivt eller negativt - i året som er gått. Hillary Clinton var en av finalistene, sammen med blant annet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og popstjerna Beyoncé.

Ifølge redaktøren for magasinet, Nancy Gibbs, var Clinton nummer to også denne gang

Det er 90. gang magasinet kårer årets person, og i år spør de seg om Donald Trump har gjort verden til et bedre eller verre sted.

- Det er vanskelig å måle hvor mye forstyrrelse han har skapt.

- Seieren hans speiler framveksten av nasjonalisme verden rundt, fra Storbritannia til Filippinene, og rører borti krefter langt sterkere enn en manns budskap, heter det i magasinet.

- Et av de letteste åra

- Jeg tror ikke vi noensinne har sett en person, som opererer på en så uvanlig måte, har hatt like stor innvirkning på hendelsene i løpet av et år, sier redaktør Nancy Gibbs, ifølge CNN.

- Valget i år var et av de enkleste, sier hun og legger til at Hillary Clinton tar andreplassen.

Eiendomsmagnaten fra New York gikk fra å være fullstendig underdog i amerikanske presidentvalget til å vinne over Demokratenes kandidat Hillary Clinton.