Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump gikk på gigablemme: - Jeg var der nede på 7/11

Presidentkandidaten tabbet seg ut da han skulle sanke stemmer i hjemstaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag står slaget om New York for de demokratiske og republikanske presidentkandidatene. Donald Trump går inn i valget med to vonde nederlag fra både Wisconsin og Colorado i bagasjen. Det er derfor avgjørende for milliardæren med en storseier i delstaten. 

Trump har brukt mye tid på å snakke om hans arbeid for New York i tiden etter terrorangrepene 11. september i 2001. Men da eiendomsmogulen skulle sikre New York-stemmer under mandagens valgkamparrangement i byen Buffalo, gikk han på en lei blemme, ifølge ABC News.

- Jeg vil snakke om noe som står hjertet mitt nært. For jeg var der nede, og jeg så politi og brannmenn nede på 7-Eleven, sa Trump.

7/11 blir altså 11. juli, mens terrorangrepene var 9/11, altså den 11. september. Publikum reagerte knapt på tabben, men den ble plukket opp på sosiale medier, og er nå omtalt i alt fra New York Times til CNN og Politico

«New York-verdier» Såkalte «New York-verdier» har stått i sentrum for valgkampen til alle de gjenværende presidentkandidatene. Trumps motkandidat Ted Cruz, som ligger svært dårlig an i Trumps hjemstat, møtte stor motgang da han snakket nedlatende om disse verdiene.

Det var dette Trump forsøkte å gå ut mot, da han selv tabbet seg ut:

- Jeg så de modigste folkene jeg noensinne har sett, inkludert bygningsarbeidere og hver eneste person som var der nede. Det er det som er New York-verdier. Verdiene som gjør at vi elsker denne staten. Til tross for alle problemene, så elsker vi staten. Dersom jeg blir president, så vil denne staten komme tilbake så fort at du ikke engang vil tro det, sa Trump.

Donald er ikke det eneste medlemmet av Trump-familien som har gått på en valgblemme i delstaten. Han mistet nemlig to av sine kanskje sikreste stemmer, sønnen Eric (32) og dattera Ivanka (34). De to barna glemte å registrere seg i hjemstaten sin, og kan derfor ikke stemme på pappa Trump. 

Må vinne 60 prosent Totalt skal 95 republikanske og 291 demokratiske delegater fordeles i delstaten. Det er den nest største gjenværende staten etter California, der velgerne går til urnene 7. juni.

Og i sin hjemstat New York er Donald Trump i dag storfavoritt.

På meningsmålingene leder Trump i alle republikanske valggrupper, skriver New York Times. Men Trump må vinne nesten 60 prosent av alle de resterende delegatene dersom han skal sikre seg de 1.237 delegatstemmene som skal til for å bli republikanernes presidentkandidat.

Den magiske grensa Den magiske grensa for flertall på landsmøtet er nemlig 1237 delegater. Får ingen av de republikanske kandidatene dette, går det mot «brokered convention», altså et åpent og meklet landsmøte.

På et slikt landsmøte må delegatene forhandle seg fram til en kandidat gjennom flere runder med avstemninger. Det kan bli et realt kaos, med forhandlinger på bakrommet og politisk spill.

Trump trenger en seier i New York i dag, og en stor en sådan, for å sikre seg de 1237 nødvendige delegatene.

Kampen fortsetter også hos demokratene. I snitt ligger Clinton 11,7 prosentpoeng foran Sanders på meningsmålingene for New York. Hillary Clinton har nå 1307 delegater mot Bernie Sanders? 1094.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!