Donald Trump gjør alt for å unngå journalistens rasisme-spørsmål

23 ganger prøver journalisten å konfrontere Trump

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I videoen over kan du se den opphetede diskusjonen mellom Donald Trump og CNN- journalist Jake Tapper, som er klippet ut fra et lengre intervju i CNN- programmet «The Lead».

Tjuetre avbrytelser I det lengre intervjuet prøver CNN- journalisten Jake Tapper å avbryte Trump hele 23 ganger, da han ikke får svar på spørsmålet om hvorfor dommerens rase er relevant, i rettssaken mot Trump University.

Det var på torsdag Trumps meninger om dommeren først kom fram, i et intervju med The Wall Street Journal.

Der sa han at Curiel hadde en interessekonflikt i rettssaken, på grunn av sitt meksikanske opphav.

- Han er stolt av sitt opphav, det respekterer jeg ham for, sier Trump i intervjuet, og avviser påstanden om at uttalelsen hans var rasistisk, noe blant annet Hillary Clinton har uttalt.

- Men vi skal bygge en mur mellom her og Mexico, sier han gjentatte ganger i løpet av intervjuet.

- Men han er født i Indiana? Tapper prøver også gjentatte ganger å spørre Trump om hvorfor han kaller dommeren Curiel for meksikansk, når han ble født i den amerikanske delstaten Indiana.

- Om han bare hadde gitt meg en rettferdig rettsavgjørelse så hadde jeg ikke snakket om bakgrunnen hans, sier han i intervjuet.

Bakgrunnen for uttalelsene er at Curiel i forrige uke vedtok at deler av de interne dokumentene fra bedriften Trump University skulle bli frigitt som en del av saksmålet mot den tidligere skolen. Det var The Washington Post som først omtalte dette.

Trump sine advokater ville ikke at informasjonen skulle bli frigitt, fordi den inneholder handelshemmeligheter. Trump mener at saken burde blitt avvist av retten for lenge siden.

- Dette burde ikke vært en rettssak. Men jeg har en dommer som hater Donald Trump. Han er en hater, har Trump uttalt under en kampanje i San Diego, i følge CNN.

Trump University - saksøkt for svindling Trump University er nå stengt, men var fra 2005 til 2010 et utdanningsprogram i eiendomsmegling, har CNN tidligere skrevet.

Skolen fikk rundt 10 000 påmeldinger.

Fagene på Trump University kostet fra 12 000 kroner for et tre- dagers seminar, til nærmere 300 000 for gull-nivå programmer, som inneholdt en personlig mentor, utflukter og tilgang til ekspertisen som gjorde Trump en milliardær.

Noen av studentene har sagt at skoleprogrammet inneholdt verdiløs informasjon som de kunne fått tak i gratis.

De valgte å saksøke universitetet.

Dette er ikke første gang Donald Trump sine uttalelser skaper oppstandelse:

Tidligere har Dagbladet blant annet skrevet om gangen Trump kalte terrorist-angrepet i New York for 7/11, i stedet for 9/11, og da han uttalte at «Islam hater USA».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer