Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alexander Acosta er ny arbeidsminister

Donald Trump har valgt sin første latinamerikaner

Etter at den første kandidaten trakk seg. 

- FULLE AV HAT: Under Donald Trumps første pressekonferanse alene etter at han ble president, slakter han blant annet pressen som befinner seg i rommet. Video: CNN / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Donald Trump møter pressen klokka 18.30 norsk tid torsdag, i sin første pressekonferanse - på egen hånd - siden han ble innsatt som president 20. januar.

Der bekrefter presidenten at hans nye arbeidsminister, etter at kandidaten Andrew Puzder trakk seg i går, er advokat Alexander Acosta.

- Jeg tror han blir en fantastisk arbeidsminister, sier Trump.

Saken fortsetter under bildet.

TIDLIGERE REGJERINGSADVOKAT: Alexander Acosta. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB Scanpix
TIDLIGERE REGJERINGSADVOKAT: Alexander Acosta. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB Scanpix Vis mer

- Mannen jeg skal presentere er en stjerne, en flott person, sa Trump ifølge CNN før pressekonferansen.

Alexander Acosta er Trumps første latinamerikanske kandidat, ifølge Reuters. Trump har tidligere blitt kritisert for å være den første som presidenten på årevis uten et latinamerikansk regjeringsmedlem.

Trump fortsetter med å si at han holder pressekonferansen for å oppdatere det amerikanske folket.

- Jeg er her for å oppdatere det amerikanske folket på hvilket arbeid vi har fått til de siste ukene. Jeg tor ikke det er noen president som noen gang har fått til så mye på så kort tid. Men media skriver ikke om det, sier han.

Persidenten står fast ved at reportere «fortsatt ikke forteller sannheten».

Saken fortsetter under.

Trump annonserer Acosta, som er utdannet advokat ved Harvard Law School, tidligere regjeringsadvokat i borgerrettighetsdivisjonen fram til 2005 og nå skrankejurist for en høyesterettsdommer, ifølge CNBC.

Han er også rektor ved Florida International University College of Law i Miami, Florida.

Advokaten er tidligere styremedlem i National Labour Relations Board, som har som ansvar å påse at den amerikanske arbeidsmiljøloven blir overholdt.

Første gang alene

De gangene Trump har holdt pressekonferanse etter innsettelsen i januar, har han talt sammen med andre ledere; Israels statsminister Benjamin Netanyahu i går, Canadas statsminister Justin Trudeau dagen før og Japans statsminister Shinzo Abe for en uke siden.

Først ut var Storbritannias statsminister Theresa May.

I går trakk Andrew Puzder, som er direktør i hurtigmatkjeden CKE Restaurants, sitt kandidatur etter republikansk motstand i Senatet. Politico meldte tidligere onsdag også at en rekke framtredende senatorer hadde rådet Det hvite hus til å skrote nominasjonen av Puzder., ifølge NTB.

I en uttalelse sa Puzder at han var beæret over at Trump ønsket ham til å «lede arbeidsdepartementet og få USAs arbeidere og bedrifter tilbake på spor av bærekraftig velstand».

OVERSETTELSE: Da Japans statsminister Shinzo Abe talte under en pressekonferanse i Det hvite hus, brukte ikke Donald Trump seg av muligheten til å få simultanoversatt talen, men nikket likefullt med. Video: NTB Scanpix/CNN Vis mer Vis mer

Donald Trump er i tidstrøbbel, skrev Dagbladet i natt. En oversikt fra Partnership for Public Service viser at Trump har fylt bare 12 av de 694 tomme stillingene som ventet på ham 20. januar i år. Alle må godkjennes av Senatet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling