Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første del av langt, offisielt program

Donald Trump hedret falne soldater

Første del av langt, offisielt program for innskrivningen. 

NÅ BEGYNNER DET: Donald Trump starter det offisielle programmet før han er USAs president med kransenedleggelse på kirkegården i Arlington, Virginia, hvor 400 000 falne soldater ligger begravd. Ved hans side er visepresident Mike Pence. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB Scanpix
NÅ BEGYNNER DET: Donald Trump starter det offisielle programmet før han er USAs president med kransenedleggelse på kirkegården i Arlington, Virginia, hvor 400 000 falne soldater ligger begravd. Ved hans side er visepresident Mike Pence. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Det er bare et døgn til Donald Trump blir tatt under ed som USAs 45. president. Torsdag kveld, norsk tid, landet han i Washington - sammen med hele den kommende presidentfamilien.

Det første han skal gjøre, som del av det offisielle tre dager lange programmet, er å legge ned krans på kirkegården i Arlington i Virginia, der 400 000 falne soldater ligger begravd.

I 21.40-tida la Trump ned kransen med visepresident Mike Pence ved sin side.

TRUMP OG PENCE: Hedret USAs falne soldater. Foto: Chris Kleponis/NTB Scanpix
TRUMP OG PENCE: Hedret USAs falne soldater. Foto: Chris Kleponis/NTB Scanpix Vis mer

Lunsj med Obama

Den påtroppende presidenten kommer fra lunsj med Michelle og Barack Obama og deres stab, som nå skal ut av Det hvite hus etter åtte år. I går holdt Obama sin aller siste pressekonferanse.

«Trump er på plass i Washington - og han kommer til å være her i minst fire år», skrev CNN da Trumpenes privatfly ankom byen.

Små og store

De landet på militærflyplassen Andrews. Trump var sammen med kona Melania og døtrene Tiffany og Ivanka, og Ivankas ektemann, Trumps nye rådgivier Jared Kushner, som også hadde med sine barn. Trump og Melanias sønn Barron kom også ut av privatflyet. Deretter fulgte den øvrige Trump-familien.

Fra flyplassen kjørte de kortesje til Trump International Hotel nær Det hvite hus, skriver NTB. Etter kransnedleggelsen skal de delta på en konsert ved Lincoln Memorial.

Torsdagens program avsluttes med mottakelse og middag, før Trump overnatter i presidentens gjestebolig over gaten for Det hvite hus.

- Reisen begynner, og jeg skal arbeide og kjempe hardt hver dag for å gjøre dette til en flott reise for det amerikanske folk, skrev Trump på Twitter torsdag morgen.

- Filosofisk tale

Det er knyttet stor interesse til innsettelsestalen fredag. Den vil bli «mer et filosofisk dokument enn en dagsorden», sier Trumps talsmann Sean Spicer.

Det amerikanske folket er dypt splittet i synet på Trump ved innsettelsen. Bare omkring 40 prosent har et positivt syn på ham, ifølge en meningsmåling utført av Gallup.

Hundretusenvis av hans støttespillere er ventet å møte opp for å juble for sin president, samtidig som hundretusenvis også er ventet til den amerikanske hovedstaden for å protestere mot politikken hans. Et stort sikkerhetsoppbud er på plass for å sørge for at alt går ordnet for seg, skriver NTB.

EGET BAND: Det amerikanske forsvarets eget band skal spille for presidenten. Enn så lenge øves det. Foto: REUTERS/Brian Snyder/NTB Scanpix
EGET BAND: Det amerikanske forsvarets eget band skal spille for presidenten. Enn så lenge øves det. Foto: REUTERS/Brian Snyder/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling