Donald Trump i trekantdrama

Donald Trumps konflikt med ektemannen til en av sine mest høytstående rådgivere eskalerte tirsdag.

TREKANTDRAMA: Donald Trumps høystående rådgiver, Kellyanne Conway, havner midt i konflikten mellom presidenten og sin ektemann George. Foto: NTB Scanpix
TREKANTDRAMA: Donald Trumps høystående rådgiver, Kellyanne Conway, havner midt i konflikten mellom presidenten og sin ektemann George. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Konflikten mellom president Trump og George Conway - ektemannen til Trumps høytstående rådgiver Kellyanne Conway - tok en oppsiktsvekkende vending tirsdag.

Tirsdag uttalte Conway at han har opplevd flere kritikkverdige hendelser med Trump, som skal dreie seg om rettshjelp og sensitive rettstvister siden Trump ble president.

Angrepet

I intervjuet omtalte han Donald Trump som løgnaktig og inkompetent, og spår at han ikke kommer til å bli gjenvalgt i 2020.

Seinere på dagen svarte Donald Trumps valgkampsjef, Brad Parscale, med følgende Twitter-melding:

- Vi alle vet at Donald Trump sa nei til Conway i forbindelse med en jobb han desperat ønsket seg. Han jobbet knapt i justisdepartementet, og ble sparket/sluttet eller ønsket ikke å bli ettergått? Nå sårer han kona si fordi han er misunnelig på hennes suksess. Presidenten kjenner ham ikke engang!

Hvorpå Donald Trump fulgte opp med følgende angrep:

- En komplett taper!

- Blir gal av det

George Conway er en etablert advokat i Washington som er godt kjent i konservative miljøer. Han har også lenge vært kjent som en kritiker av president Trump, noe han nok en gang beviste tirsdag da han på Twitter satte spørsmålstegn til presidentens mentale helse.

- Jeg blir gal av å se på det, sa Conway i det omtalte intervjuet og fortsatte:

- Løgnaktigheten, inkompetansen - det er bare galskap. Twitter-meldingene mine er bare en måte å få lagt lokk på det, slik at jeg kan få blåst ut og gå videre med livet mitt den dagen. Faktisk gjør jeg det for å ikke ende opp med å brøle til henne (Kellyanne Conway red.anm.) om det.

Skal ha blitt advart

Conway mener at til tross for at han ved en rekke anledninger har tvitret om Trump, så «hang han seg opp i det denne gangen på bakgrunn av at han har oppført seg bisart denne helga».

Conway referer til at Trump over en todagersperiode har delt 52 Twitter-meldinger hvor han går til angrep på forskjellige folk, ifølge Washington Post.

Verken Det hvite hus eller Kellyanne Conway har valgt å kommentere saken, men mandag uttalte hun at hun ikke deler hennes ektemanns syn på presidenten.

Flere kilder som jobber, og har jobbet, i Det hvite hus sier at Trump lenge har villet angripe George Conway på Twitter, men at han har blitt stoppet av rådgiverne sine, ifølge Washington Post. Rådgiverne skal ha advart ham om at det ikke er er verdt det å bidra til unødvendige konflikter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer