Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump med tidenes pr-stunt?

Presidentavsløring i siste episode av «Apprentice».

DONALD FOR PRESIDENT?  Donald Trump har i hvert fall skapt nok blest rundt hans eventuelle presidentkandidatur. Her holder han tale under den årlige konferansen Conservative Political Action Conference (CPAC) in Washington den 10. februar i år. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/Scanpix
DONALD FOR PRESIDENT? Donald Trump har i hvert fall skapt nok blest rundt hans eventuelle presidentkandidatur. Her holder han tale under den årlige konferansen Conservative Political Action Conference (CPAC) in Washington den 10. februar i år. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eiendomskongen og tv-stjernen Donald Trump kan i siste episode av «Apprentice» denne sesongen komme med nye «avsløringer» om sitt antatte presidentkandidatur.

- I Apprentice-finalen den 22. mai, kan det være Trump annonserer tid og sted for en pressekonferanse hvor han meddeler om han stiller som presidentkandidat, opplyser Trumps rådgiver Michael Cohen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er ikke første gang Trump lufter tanken om å stille som presidentkandidat. Han flørtet med tanken foran 2000- og i 2006- og 2008-valget. Kritikerne hevder årets utspill bare er et pr-stunt for å øke seertallene til realityserien.

- Elsker dette landet Men om det er et stunt, har han i det minste lagt mye arbeid i å få det til å framstå som troverdig. Såpass mye at mange amerikanske medier og kommentatorer lurer på om han faktisk mener alvor denne gang.

- Jeg vurderer det seriøst. Jeg elsker dette landet, og jeg hater å se hva som skjer med det. Vi gjør oss til latter i hele verden. Vi blir ikke respektert, sa Trump i et intervju med CNN i februar.

Han sa i det samme intervjuet at han likte president Barack Obama, men at demokratene hadde tatt seg vann over hodet. Trump har også hevet seg på debatten om Obamas fødselsattest, og sagt at han betviler at Obama faktisk er født på Hawaii.

Null sjanse Obamas leir uttalte for få dager siden at Donald Trump vil være sjanseløs om han faktisk stiller.

- Jeg tror jeg så at Donald Trump gikk fram på noen meningsmålinger. Med tanke på hans oppførsel og alt oppstyret han har skapt de siste ukene, så håper jeg at han fortsetter å storme fram, for det er null sjanse for at Donald Trump noensinne vil bli ansatt av det amerikanske folk for å gjøre denne jobben, sa Obamas rådgiver David Plouffe til «This Week» på TV-kanalen ABC News søndag.

Trump var raskt på banen med svar på tiltale.

- Jeg må åpenbart ha truffet et ømt punkt, for nå kjemper de mot meg, sa han til Fox and Friends dagen etter, ifølge USA Today, og tilføyde:

- Jeg kan fortelle deg at jeg er deres verste mareritt. Jeg er ikke en person de ønsker å kjempe mot. De vet det, og jeg vet det, sa Trump.

- HÅPER HAN STILLER:  Obamas rådgiver David Plouffe, mannen bak kampanjen som fikk tidenes første afroamerikaner inn i Det hvite hus, sier han håper Donald Trump faktisk stiller, fordi han anser ham som sjanseløs.Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/Scanpix.
- HÅPER HAN STILLER: Obamas rådgiver David Plouffe, mannen bak kampanjen som fikk tidenes første afroamerikaner inn i Det hvite hus, sier han håper Donald Trump faktisk stiller, fordi han anser ham som sjanseløs.Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media