Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Donald Trump misfornøyd med svigersønnens skiferie

Trumps helsereform gikk i vasken. Da var ikke rådgiver Jared Kushner der.

Jared Kushner er seniorrådgiver og svigersønn av Donald Trump, men var på luksusferie i skiparadiset Aspen da det stormet som verst rundt helsereformen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har i aller høyeste grad vært en tøff uke for USAs 45. president Donald Trump (70).

Det startet mandag, der FBI-sjef James Comey og NSA-sjef Michael Rogers møtte i høring i Kongressen om Russlands angivelige innblanding i det amerikanske presidentvalget. De bekreftet at flere personer i Trumps nettverk etterforskes for å ha hatt roller i russernes forsøk på å hjelpe Trump fra til seier.

Samtidig avviste de påstander Trump selv kom med om at han kort tid før presidentvalget ble avlyttet av Barack Obama.

Kushner-fravær

Det ble ikke noe bedre fredag. I et ambisiøst forsøk, prøvde Trump å leve opp til et av sine klareste valgkampløfter, nemlig å skrote og erstatte den mye omtalte helsereformen til Obama, Obamacare. Trump og ledelse i Det republikanske partiet, klarte imidlertid ikke å samle nok stemmer til å få flertall før avstemningen i Representantenes hus, og valgte heller å trekke forslaget.

Mange ser på det som et stort nederlag for Trump og partiledelsen, som har brutt sitt største valgløfte. Mange mener Trump framsto som inkompetent ved å ikke få gjennom forslaget - selv om hans rådgivere og støttespillere jobbet hardt de siste dagene for å få nok stemmer i land.

Men én rådgivers fravær var tydelig: nemlig Trumps svigersønn og nære rådgiver, Jared Kushner (36). Mannen som er gift med Donald Trumps eldste datter Ivanka (35), har stillingen som seniorrådgiver i Det hvite hus, men under drakampen om ny helsereform var han stort sett ikke til stede.

Brutte løfter: Denne videoen viser utallige ganger der Trump i løpet av kampanjen lovet å avskaffe og ertsatte Obamacare. Video: CNN Vis mer

Skiferie

Han og kona var nemlig på familieferie med de to andre Trump-barna, Donald Trump jr. (39) og Eric Trump (33), og deres familier. Fram til torsdag var presidentbarna skieldoradoet Aspen i Colorado. Kushner var først å se i Det hvite hus fredag, da alt allerede tydet på at lovforslaget kom til å falle gjennom.

At akkurat Kushner var borte, skal ha gjort Trump opprørt, skriver CNN.

- Trump er misfornøyd med at hans svigersønn og seniorrådgiver ikke var til stede i denne skjebnesvangre uka, sier en kilde nær presidenten til kanalen.

TALTE: Donald Trump forsøker å samle støtte til sin Obamacare-erstatning, under en tale i Louisville i Kentucky. Video: CNN Vis mer

En talsmann fra Det hvite hus nekter at presidenten er frustrert på Kushner.

Det er ikke helt klart hva slags rolle Kushner - som ikke har noen politisk bakgrunn - skulle hatt i utformingen av den nye helsepolitikken.

Ivanka og resten av Trump-klanen tok farens private Boeing 757 i løpet av helga, mens Kushner fløy til Colorado mandag. På tirsdag ble han avbildet på svigerinna Lara Trumps Instagram-side fra en fjelltopp.

Samtidig gjorde Trump-rådgiverne Steve Bannon, Kellyanne Conway, stabssjef Reince Priebus og visepresident Mike Pence alt de kunne for å få nok stemmer, uten å lykkes.

Et innlegg delt av Lara Trump (@laraleatrump)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!