Donald Trump raser mot Clinton. Publiserte liste der Norge og Saudi-Arabia troner blant giverland

Lister opp Norge som nasjonen som har gitt mest penger til The Clinton Foundation. 

BRUKER NORGE I VALGKAMPEN: Donald Trump hevder at Norge er et av landene som har gitt mest til The Clinton Foundation. Foto: AFP PHOTO / dsk
BRUKER NORGE I VALGKAMPEN: Donald Trump hevder at Norge er et av landene som har gitt mest til The Clinton Foundation. Foto: AFP PHOTO / dsk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ett-tiden i natt publiserte Donald Trump et innlegg på sin Facebook-profil der publiserte en liste over pengene presidentkandidat Hillary Clinton angivelig mottar fra utenlandske regjeringer.

- Sjelden har en potensiell presidentkandidat vært så tett knyttet til en organisasjon som mottar så mye støtte fra utenlandske regjeringer, står det på presidentkandidatens Facebook-profil.

På toppen av denne lista tronet Norge sammen med Saudi-Arabia. Ifølge Trump har Norge gitt et beløp på mellom 10 og 25 millioner dollar til organisasjonen The Clinton Foundation.

Han lister også opp Norad som en bidragsyter- det norske direktoratet for utviklingssamarbeid.

Sistnevnte skal ha gitt gitt mellom en og fem millioner dollar, ifølge Trump-posten.

Driver med bistand

Finansavisen har tidligere omtalt at Norge har gitt en sum på rundt 410 millioner kroner til The Clinton Foundation.

2014 ble det donert hele 129 millioner kroner til stiftelsen, mer enn tre ganger gjennomsnittsbidraget siden 2007, ifølge avisa.

- I tillegg er det gitt tilsagn om, men ikke utbetalt, et samlet beløp på 31 millioner dollar altså totalt 441 millioner kroner, uttalte kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet den 6. mai ifjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer