TROR DU DET GÅR BRA? Trump snakket med Clinton på telefon bare uker før den omstridte businessmannen valgte å stille som presidentkandidat. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Scanpix
TROR DU DET GÅR BRA? Trump snakket med Clinton på telefon bare uker før den omstridte businessmannen valgte å stille som presidentkandidat. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Donald Trump ringte Bill Clinton før han valgte å stille som presidentkandidat

Blir kritisert av republikanere for sitt nære bånd til demokratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump er en vanskelig mann å forstå seg på. Den republikanske presidentkandidaten som er i hardt vær for å ha kalt mekiskanere for voldtektsmenn og ikke kalle John McCain for en krigshelt, er også venn med Bill Clinton.

Den tidligere presidenten og ektemannen til presidentkandidat Hillary, ringte Donald Trump i mai etter at den omstridte businessmannen hadde prøvd å komme i kontakt med Clinton et par ganger.

Før har de snakket om golf og veldedighet - denne gangen ville Trump snakke om han burde melde sitt kandidatur. Den gang hadde allerede Hillary meldt seg på kappløpet om nå Det hvite hus.

Den private telefonsamtalen ble holdt kun uker før milliardæren Trump meldte sitt kandidatur. Dette bekrefter kilder nære både Clinton og Trump, ifølge The Washington Post.

Samtalen Avsløringen kommer i en tid hvor mange republikanere kritiserer Trump for sitt nære bånd til demokrater, og tillegg hans donasjoner til Clinton-ekteparet og deres veldedighetsfond «The Clinton Foundation».

Den amerikanske avisa skriver Clinton slo på tråden i perioden hvor Trump, kjent fra å gi folk sparken på TV, holdt på å bestemme seg om han skulle stille som presidentkandidat. Dette benekter Trumps rådgivere overfor CNN.

Samtalen beskriver det snodige forholdet mellom den tidligere presidenten og presidentkandidaten som leder flere valgmålinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Faktisk, tro det eller ei, så har han vært uvanlig snill mot Hillary og meg - han syntes at Hillary var en god senator for New York etter 9/11, og han er faktisk en av mange republikanske kandidater som har støttet vår veldedighet, sa Bill Clinton til Jon Stewart, som leder populære «The Daily Show».

Trump er også en god venn av den norske golfspilleren Suzann Pettersen, og så henne spille i helga.

- Skammelig Hans kone Hillary Clinton, som nå kjemper en bitter strid mot Trump, er utad ikke like glad i mannen som er kjent for sine omstridte uttalelser.

- Det er skammelig, sa Hillary Clinton forrige måned om Trumps kritikk mot John McCain.

- UVANLIG SNILL: Bill Clinton sa i et TV-intervju at Trump har vært uvanlig snill mot ham og hans kone Hillary. Foto: Charles Baus/CSM/NTB Scanpix
- UVANLIG SNILL: Bill Clinton sa i et TV-intervju at Trump har vært uvanlig snill mot ham og hans kone Hillary. Foto: Charles Baus/CSM/NTB Scanpix Vis mer

Trump sa nylig at McCain ikke er noen krigshelt selv om han ble skutt ned i jagerfly over Hanoi og satt i kommunistisk fangehull under Vietnam-krigen. Dette fikk også veteraner til å rase, som kalte ham en «tosk» og fordømte Trump.

Trump svarte så med å kalle Hillarys bruk av private e-epostserver mens hun var utenriksminister «kriminelt».

LES OGSÅ: Clintons pinlige eposter

Leder I dag samlet Fox News de ti fremste presidentkandidatene på republikansk side til den første debatten i 2016-valgkampen.

Donald Trump kommer til debatten med en solid ledelse på meningsmålingene. Han ligger nå jevnt over ti prosentpoeng foran Jeb Bush, viser Real Clear Politics oversikt over meningsmålingene.

Dette mener New York Times er positivt for Jeb Bush, som også stiller på republikansk side.

All oppmerksomheten Trump får skygger nemlig for alle de andre kandidatene, og Bush får i praksis stå alene som «det seriøse alternativet», skriver avisa, og viser til at kilder i partiet har liten tro på at Trump kan vinne presidentvervet.

USIKKER: Da ringte Trump sine venn Clinton. Foto: Baskow/Las Vegas Sun / NTB Scanpix
USIKKER: Da ringte Trump sine venn Clinton. Foto: Baskow/Las Vegas Sun / NTB Scanpix Vis mer