Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump skal ikke coronatestes

På tross av at Donald Trump har hatt kontakt med personer som har fått påvist coronaviruset, skal han ikke testes eller settes i karantene.

GLEMMER REGLENE: Trump glemmer reglene om nærkontakt under en pressebrief om coronaviruset. Vis mer

President Donald Trump skal ikke teste seg for coronaviruset, heter det i en uttalelse fra presidentens lege, Sean P. Conley.

Har blitt syke

De siste dagene har stadig flere spurt om ikke presidenten bør sjekke seg, ettersom tre personer i en brasiliansk delegasjon som nylig var i USA, har testet positivt på viruset.

En av dem, den brasilianske diplomaten Nestor Forster, satt ved samme bord som Trump under en middag ved Mar-a-Lago forrige lørdag, ifølge CNN.

Den første i delegasjonen som testet positivt var Fabio Wajngarten, kommunikasjonssjefen til Brasils president, Jair Bolsonaro.

Han la ut et bilde av seg selv der han står tett inntil Trump.

President Donald Trump har erklært en nasjonal unntakstilstand i USA. Video: AP. Vis mer

- Har ikke symptomer

Men på tross av at president håndhilste og stilte opp på bilder med kommunikasjonssjefen, og delte bord Forster, så skal altså ikke presidenten testes.

«Disse møtene kategoriseres som lavrisiko for overføring og det er da ingen indikasjon på at presidenten må settes i hjemmekarantene. I tillegg, gitt at presidenten er uten symptomer, er det ikke nødvendig å teste for covid-19», heter det i uttalelsen fra Conley.

Uttalelsen fra Conley går mot det Trump selv uttalte fredag kveld da han erklært unntakstilstand i USA.

- Ganske snart. Vi jobber med det, sa Trump på spørsmål om han selv skulle bli testet for viruset.

Men nå ser det altså ikke ut til at det blir noen test i denne omgang.

Da Trump første gang ble spurt om møtet med Wajngarten ga han ikke uttrykk over noen særlig bekymring.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg hørte noe om det. Vi spiste middag sammen. Vi gjorde ikke noe uvanlig. Vi satt ved siden av hverandre en stund, sa Trump torsdag.

Bolsonaro ikke syk

En som derimot har latt seg teste er Brasils president Bolsonaro. Brasilianske medier meldte fredag at Bolsonaros test var positiv, noe som ble raskt ble avvist av presidenten.

Fredag ettermiddag annonserte han på sin Facebook-side at testen var negativ.

Han skal riktignok testes en gang til, melder avisa Estado de S. Paulo, ifølge NTB.

Dette for å utelukke at han er smittet av viruset. Bolonaros pressekontakter ønsker ikke å kommentere saken, skriver Reuters.

Også USAs visepresident Mike Pence var til stede på Trumps feriested Mar-a-Lago i Florida da den brasilianske delegasjonen var på besøk, men heller ikke han har latt seg teste så langt. Heller ikke Pence skal ha noen symptomer på sykdom.

Trump er ikke den eneste i familien som har møtt smittede. Presidentens datter, Ivanka Trump, var i møte med justisminister William Barr og en rekke australske tjenestepersoner.

En av disse, innenriksminister Peter Dutton, har siden fått påvist coronasmitte. Derfor er Ivanka nå i hjemmekarantene.

Så langt er det bekreftet 2204 tilfeller av coronaviruset i USA. 49 personer har mistet livet som følge av viruset.

Hele Norges coronakart