Donald Trump tar med Barack Obamas halvbror til presidentdebatten

Overraskende valg av gjest fra den Republikanske kandidaten. 

TRUMP-VENN: Malik Obama kommer ikke til å stemme det samme som sin halvbror Barack Obama under presidentvalget neste måned. I natt stiller han på den siste presidentdebatten for å støtte Donald Trump. Her er han avbildet i landsbyen Kogelo i Kenya i 2012. Foto: AP Photo/Ben Curtis/NTB scanpix
TRUMP-VENN: Malik Obama kommer ikke til å stemme det samme som sin halvbror Barack Obama under presidentvalget neste måned. I natt stiller han på den siste presidentdebatten for å støtte Donald Trump. Her er han avbildet i landsbyen Kogelo i Kenya i 2012. Foto: AP Photo/Ben Curtis/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Natt til torsdag får de amerikanske presidentkandidatene sin siste mulighet til å vise seg fram til hele nasjonen når den tredje og siste presidentdebatten avholdes i Las Vegas i Nevada.

Donald Trump (70) overrasket stort under den andre debatten i St. Louis i Missouri i forrige uke, da han tok med tre kvinner som alle anklaget Bill Clinton for å ha misbrukt dem seksuelt og en kvinne som mente Hillary Clinton (68) hjalp en voldtektsmann å få mildere straff.

Det ble først folk klar over da han holdt en pressekonferanse med de tre kvinnene få timer før debatten.

Følg debatten natt til torsdag på Dagbladet.no. Vi sender direkte fra 03.00!

Obamas halvbror

Og Trump vet å holde interessen oppe. Natt til mandag, et drøy døgn før debattstart, ble nemlig gjestelista hans til den tredje debatten avslørt.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Og Donald Trump har trukket et nytt ess opp fra ermet: Barack Obamas halvbror Malik Obama.

I juli sa kenyanskfødte Malik Obama, som er amerikansk statsborger, at han vil stemme på Donald Trump i presidentvalget i november.

Nå røper han også at han vil være til stede under debatten for å støtte Trump

- Jeg gleder med til å være på debatten. Trump kan gjøre USA storartet igjen, sier Malik Obama til New York Post.

- Jeg ser veldig fram til å møte og være med Malik. Han forstår det mye bedre enn broren sin, sier Trump til avisa.

SLAKTER MOTSTANDERENS INNSATS: Trump sparer ikke på kruttet under sin første tale etter den andre presidentdebatten, 10. oktober. Video: CNN Vis mer

De fleste amerikanske medier har fått bekreftet fra Trump-kampanjen at Malik Obama vil være til stede.

I tillegg skal Trump ha med seg Patricia Smith, mora til en offiser i det amerikanske utenriksdepartementet, som ble drept i et terrorangrep i Benghazi i Libya i 2012. Hun holdt en tale under Republikanernes landsmøte i sommer, der hun ga Hillary Clinton personlig skylda for hennes sønns død.

Ifølge NBC har også Trump flere overraskende gjester han etter hvert vil annonsere.

Tror ikke på Trump-anklager

Som kjent støtter president Barack Obama Hillary Clinton, og har de siste måneden drevet aktiv valgkamp for Demokratenes kandidat. Hans tre år eldre halvbror Malik er født i Kenya, og er i likhet med USAs president sønn av Barack Obama senior. Han bor delvis i Washington, D.C. og i landsbyen Kogelo i Kenya.

KLAPPET OG KLART: Debattarenaen Thomas & Mack Center på Universitetet i Nevada i Las Vegas. Her vil Barack Obamas halvbror Malik Obama få en god plass, som Donald Trump-støttespiller. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
KLAPPET OG KLART: Debattarenaen Thomas & Mack Center på Universitetet i Nevada i Las Vegas. Her vil Barack Obamas halvbror Malik Obama få en god plass, som Donald Trump-støttespiller. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Barack Obama har aldri stått sin fars familie nære, selv om de to halvbrødrene var forlovere i hvert sitt bryllup. Malik Obama besøkte sist broren i Det hvite hus i 2015.

Han kritiserer Hillary Clinton kraftig, og sier til New York Post at han ikke tror på anklagene fra de ni kvinnene som de siste ukene har anklaget Donald Trump for beføling eller seksuelle tilnærmelser.

SLAKTER MOTSTANDEREN: Hillary Clinton om den andre presidentdebatten - slakter Trump. Video: CNN Vis mer

- Jeg tror ikke på dem. Hvorfor sto de ikke fram tidligere? sier han.

Henter inn milliardærer

Hillary Clinton har også annonsert to spesielt inviterte gjester til debatten. Den ene er kjendisrikingen Mark Cuban, som også satt på en av de fremste radene som Clinton-supporter under den første debatten i slutten av september.

Cuban er programleder for realityserien «Shark Tank» og eier av basketballaget Dallas Mavericks. Han var først positiv til Trumps kandidatur, men har etter hvert blitt en verkebyll for den republikanske kandidaten.

Clinton har også invitert konsernsjef for IT-giganten Hewlett Packard, Meg Whitman. Hun har vært Republikaner hele livet, men ga sin støtte til Hillary Clinton tidligere i år, og har gitt store summer til Clintons kampanje, skriver CNN.

Oppoverbakke

Donald Trump ankom casinobyen Las Vegas etter klokka 02.00 natt til onsdag norsk tid, da han landet med sitt eget privatfly, før bilkortesjen hans kjørte gjennom byen. Han kom da rett fra to velgerarrangementer i Colorado.

Hillary Clinton, på sin side, har drevet intensive forberedelser før den siste presidentdebatten - og holdt seg borte fra offentligheten.

Den siste debatten blir viktig for Trump. Hillary Clinton har nå en ledelse på 6,9 prosentpoeng på gjennomsnittet av meningsmålingene.

Tallknuserne i New York Times gir nå Hillary Clinton en 92 prosents vinnersjanse, mens nettstedet Fivethirtyeight har Clinton på 87,6 prosent.