<strong>OPPFORDRER TIL OMKAMP:</strong> På Twitter oppfordrer Donald Trump motstanderen fra 2016-valget, Hillary Clnton, til omkamp. Foto: Rick Wilking/reuters/Scanpix
OPPFORDRER TIL OMKAMP: På Twitter oppfordrer Donald Trump motstanderen fra 2016-valget, Hillary Clnton, til omkamp. Foto: Rick Wilking/reuters/Scanpix Vis mer

Donald Trump utfordrer Hillary Clinton til å stille til valg i 2020

- Gi det et nytt forsøk om tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Via sin Twitter-konto utfordrer Amerikas president Donald Trump motstanderen fra 2016-valget, Hillary Clinton, til omkamp i 2020.

- «Crooked» Hillary Clinton er den verste (og største) taperen noen sinne. Hun klarer bare ikke å stoppe - noe som er bra for det republikanske partiet, twitrer Trump, og fortsetter:

- Hillary, kom i gang med livet ditt - og gi det et nytt forsøk om tre år.

SNAKKET UT: Hillary Clinton talte på en galla for Children's Defense Fund i Washington tirsdag. Der snakket hun ut om hvordan den siste uka har vært. Video: CNN Vis mer

Twittermeldinga kommer, ifølge Independent, etter at Clinton skal ha satt spørsmålstegn ved det at milliardærer vinner valg, i et intervju med den amerikanske nettsida Mother Jones.

- Ferdig som aktiv politiker

Clinton har ved flere anledninger sagt at hun ikke ønsker å stille til gjenvalg som presidentkandidat.

I sitt første TV-intervju etter det knusende tapet i fjorårets amerikanske valgkamp, sa Hillary Clinton at hun ble lamslått av Donald Trumps seier.

- Jeg har det bra. Men det betyr ikke at jeg er tilfreds eller ferdig med hva som skjedde. Det gjør veldig vondt, sa Hillary Clinton til CBS-programlederen.

Her gjorde den tidligere senatoren, førstedama og utenriksministeren det klart at hun ikke vil forsøke å stille til valg på nytt.

Samtidig signaliserte hun imidlertid at hun vil fortsette å kjempe mot Trump.

- Jeg er ferdig som aktiv politiker. Jeg er ferdig med å stille til valg. Men jeg er ikke ferdig med politikk fordi jeg mener bokstavelig talt at framtida til landet vårt står på spill, sa Clinton.

- Nummen

HJEMSØKT: Da Donald Trump skulle overraske de besøkende til Det hvite hus fikk han seg selv en overraskelse. På alle bildene henger det en smilende Hillary Clinton på veggen i form av et maleri. Video: CNN. Vis mer

I boka «What Happened», har Clinton skrevet om øyeblikket da hun innså valgnederlaget - og om telefonsamtalen med Trump like etterpå:

- Samtalen var hyggelig og merkelig hverdagslig. Det var som å ringe en nabo og fortelle at du ikke kunne komme på en grillfest. Praten var heldigvis kort.

Hun fortsetter:

- Jeg var nummen. Det hele var så sjokkerende, skriver Clinton om hvordan hun opplevde telefonsamtalen med Donald Trump - en ordveksling hun også beskriver som «det merkeligste jeg har opplevd i hele mitt liv».

VANT: Donald Trumps seierstale. Video: CNN. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer