- Donald Trump utnevner sin egen svigersønn til seniorrådgiver

I strid med eldre amerikansk forskrift. 

VELGER SVIGERSØNNEN: Donald Trump takker svigersønnen Jared Kushner etter å ha blitt erklært USAs neste president, her også med datteren Ivanka. Nå skal den påtroppende presidenten ha valgt svigersønnen til en av De hvite hus' viktigste roller. Foto:  Mark Wilson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
VELGER SVIGERSØNNEN: Donald Trump takker svigersønnen Jared Kushner etter å ha blitt erklært USAs neste president, her også med datteren Ivanka. Nå skal den påtroppende presidenten ha valgt svigersønnen til en av De hvite hus' viktigste roller. Foto:  Mark Wilson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs påtroppende president Donald Trump skal ha valgt sin egen svigersønn, Jared Kushner, til seniorrådgiver. Det melder CNN.

Valget er tilsynelatende stikk i strid med en amerikansk forskrift fra 1967 om folkevalgtes rett til ansettelse av personer innad i familien.

Støttespiller i valgkampen

35 år gamle Kushner hadde - som sin svigerfar - ingen politisk erfaring før valgkampanjen i høst. Han kommer fra en svært rik familie og er av New Yorks største eiendomsmoguler, som sin svigerfar.

Så velstående er Kushner, at han i 2006 kjøpte avisa New York Observer, ifølge Forbes, som fikk et sjeldent intervju med ham i slutten av desember.

«Denne mannen fikk Trump valgt» står i store bokstaver over 35-åringen ikledd dress og slips, på forsida av magasinet. Kushner hadde da utmerket seg som mer enn bare presidentdatteren Ivanka Trumps ektemann, da han var en av den påtroppende presidentens aller nærmeste støttespillere i valgkampen.

Stillingskoden som seniorrådgiver benyttes for stillinger med krav om høy kompetanse og med arbeidsoppgaver av særlig krevende karakter, ifølge Wikipedia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer