Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump vil vurdere å stenge internett «på en måte»

Donald Trump ber om strengere kontroll på nettet for å få bukt med ekstreme islamister.

NYTT UTSPILL: Eiendomsmogul Donald Trump skaper stadig overskrifter med sine utspill. Nå vil han vurdere å stenge deler av internett. Foto: Sean Rayford/Getty Images/AFP
NYTT UTSPILL: Eiendomsmogul Donald Trump skaper stadig overskrifter med sine utspill. Nå vil han vurdere å stenge deler av internett. Foto: Sean Rayford/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump ber om strengere kontroll på nettet for å få bukt med ekstreme islamister, melder NTB.

- Mister mange Ikke lenge etter at  Donald Trump la fram sitt kontroversielle forslag om å nekte muslimer innreise til USA, ber han om å få stengt nettet, ifølge Forbes.

- Vi mister mange mennesker på grunn av nettet. Vi må snakke med Bill Gates og mange andre personer som virkelig forstår hva som skjer, sa Trump i en tale for rundt 500 tilhengere i Sør-Carolina.

- Vi må snakke med dem om å, kanskje på noen områder, stenge det internettet på en måte. Noen vil si «Å, ytringsfrihet, ytringsfrihet!». De er dumme mennesker, sa Trump.

Deretter gjentok han to ganger at de «har mange dumme mennesker».  

Også Clinton vil ta grep Også demokratenes Hillary Clinton advarer mot rekruttering og radikalisering på nett.

Hun mener at amerikanske nettbedrifter må innføre bedre kontrollrutiner og fjerne upassende innhold, skriver New York Times.

- Vi kommer til å høre alle de vanlige klagene, du vet, ytringsfriheten og lignende. Men er vi virkelig i krig mot terrorisme, og virkelig ute etter måter å strupe finansieringen deres på, å få stanset strømmen av utenlandske krigere, så vi er nødt til å få stukket kjepper i hjulene for måtene de kommuniserer på, har hun uttalt ifølge MSN News.

Mister velgere Trump leder fortsatt kampen om å bli republikansk presidentkandidat, men hans oppslutning falt 12 prosentpoeng på mindre enn en uke, ifølge en meningsmåling som ble publisert for en uke siden. 

Nedgangen er den største for Trump siden han i juli tok ledelsen i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media