Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innreiseforbudet

Donald Trump: - Ingen tvil om at vi vinner i retten

Setter inn ekstra sikkerhetstiltak. 

KLAR TALE: Donald Trump vil tilsynelatende gå hele veien til høyesterett, i håp om å stenge ute personer fra sju land. Foto:  REUTERS/Jim Bourg/NTB Scanpix
KLAR TALE: Donald Trump vil tilsynelatende gå hele veien til høyesterett, i håp om å stenge ute personer fra sju land. Foto:  REUTERS/Jim Bourg/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld, norsk tid, har USAs president Donald Trump holdt en pressekonferanse sammen med Japans president Shinzo Abe.

Der fikk han presset inn flere uttalelser om den pågående dommer-/innreisestriden:

USAs president sa klart og tydelig ifra at han er overbevist om at han en dag igjen vil kunne stenge USAs grenser og nekte personer fra sju land innreise.

- Ikke i tvil

Trumps begrunnelse for hvorfor det er en god idé å nekte mennesker fra de i hovedsak muslimske landene innreise - med mindre de har gyldig oppholdstillatelse i USA - er «landets sikkerhet».

Han sier derfor at han samtidig, nå som forbudet er satt til side av både en føderal dommer og ankedomstolen og det er lov å reise inn i USA samme hvor man er fra, vil sette inn ekstra sikkerhetstiltak.

- I tillegg kommer vi til å fortsette rettsprosessen. Jeg er ikke i tvil om at vi vinner i denne saken, sa han på pressekonferansen, ifølge Sky News.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ VEI TIL PRESSEKONFERANSEN: Shinzo Abe er på besøk i USA for første siden Donald Trump ble president. Foto: Somodevilla/NTB Scanpix
PÅ VEI TIL PRESSEKONFERANSEN: Shinzo Abe er på besøk i USA for første siden Donald Trump ble president. Foto: Somodevilla/NTB Scanpix Vis mer

- Ganske snart vil vi gjøre noe som er vil sikre landet vårt ytterligere. Det vil dere se allerede neste uke, sa Trump ifølge CNN.

- VI SES I RETTEN

Nyhetskanalen skriver at han ikke spesifiserte hvilke tiltak han planlegger å igangsette.

Det var torsdag kveld at ankedomstolen konkluderte med at de opprettholder kjennelsen som opphevet innreiseforbudet.

Det gjorde Trump mektig irritert.

. VI SES I RETTEN, RIKETS SIKKERHET STÅR PÅ SPILL! ropte han i store bokstaver på Twitter.

Saken fortsetter under videoen.

BLE STOPPET: Den kurdiske kvinnen skulle gjenforenes med ektemannen som fikk oppholdstillatelse i USA i fjor sommer. Så signerte Trump innreiseforbudet som hindrer henne og innbyggere fra sju forskjellige land å komme inn i USA. Video: CNN / AP DVVis mer Vis mer

29 sider

Denne gangen er det altså Høyesterett han snakker om.

Retten har på sin side sagt at det ikke finnes bevis for at en eneste av borgerne til de sju rammede landene - Somalia, Iran, Irak, Libya, Sudan, Syria og Jemen - har gjennomført et terrorangrep i USA.

LES OGSÅ: Hillary Clinton med spydig Twitter-stikk til Donald Trump etter det sviende nederlaget.

Over 29 sider kommer domstolen med en knusende avvisning av Trump-administrasjonens juridiske argumentasjon, skrev Dagbladet torsdag.

Trump og Abe har samtidig diskutert samarbeidet mellom Japan og USA. Den japanske statsministeren har med seg en svær investeringspakke tilsvarende 1 260 milliarder kroner som skal bidra til å skape nye jobber i USA, skriver DN.

Trump og Abe snakket om hvordan alliansen landene imellom er viktige, og at Japans sikkerhet tas på alvor. Trump kaller landet en viktig alliert, ifølge BBC.

ROSER TRUMP: Mens flere andre norske politikere var kritiske til president Trumps innreiseforbud, var Frp-politiker Carl I. Hagen av en litt annen oppfatning. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
FORSVARER IVANKA: Dagen etter at Donald Trump gikk hardt ut mot varehuskjeden Nordstrom, som dropper produktene til presidentdatteren Ivanka Trump, reklamerer Trump-rådgiver Kellyanne Conway for datterens merkevare under ett intervju. Video: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media