Donald Trumps sju helomvendinger

Donald Trump har ved flere anledninger endret mening eller justert retorikken. - Det er kort vei fra tanke til Twitter-meldinger, sier norsk ekspert.

HELOMVENDINGER: Donald Trump har snudd ryggen til flere av sine egne uttalelser, og har måttet gjøre flere helomvendinger siden han ble president. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix
HELOMVENDINGER: Donald Trump har snudd ryggen til flere av sine egne uttalelser, og har måttet gjøre flere helomvendinger siden han ble president. Foto: REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Donald Trump fikk enorm motbør, både blant politiske motstandere og egne partikolleger, da han under en pressekonferanse med Russlands president Vladimir Putin sa at han «ikke ser noen grunn til at Russland ville være ansvarlig» for å ha blandet seg i presidentvalget i 2016.

Dagen etter var tonen en annen. Da hevdet Trump at han hadde gjort en feil. Han skal nemlig ha blandet ordene «would» og «wouldn't», altså «ville» og «ville ikke».

Trump mener dermed at han egentlig skulle si: «Jeg ser ikke noen grunn til at Russland ikke ville være ansvarlig».

Og torsdag var snuoperasjonen komplett. Da sa Trump at han ville holde Putin, som landets øverste leder, personlig ansvarlig for valginnblandingen. Likevel har Det hvite hus invitert Putin til USA i løpet av høsten.

De siste dagers utvikling er ikke unik i Trumpsk sammenheng. Han har ved flere anledninger snudd 180 grader, og noen ganger i løpet av bare to dager.

NATO

Under valgkampen gikk Trump til harde angrep på NATO, og kalte alliansen avleggs. Siden den gang har Trump, som riktignok fremdeles uttaler seg kritisk om alliansen stadig vekk, blitt noe mildere stemt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer