I RAMPELYSET IGJEN: Kjendisriking Donald Trump trer inn i rampelyset igjen med sin støtte til Mitt Romney. Dagbladet traff han i lobbyen på hotellet hans i Las Vegas. Foto: Johannes Worsøe Berg/Dagbladet
I RAMPELYSET IGJEN: Kjendisriking Donald Trump trer inn i rampelyset igjen med sin støtte til Mitt Romney. Dagbladet traff han i lobbyen på hotellet hans i Las Vegas. Foto: Johannes Worsøe Berg/DagbladetVis mer

Donald vil sende Mitt Romney til Det hvite hus

Dagbladet traff kjendisrikingen Donald Trump i Las Vegas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): - Romney bør bli president, sier Trump når Dagbladet tilfeldig treffer ham i lobbyen på hotellet hans, Trump Hotel, i Las Vegas.

Trump kommer gående i blådress og rødt slips sammen med ledelsen på det luksuriøse hotellet.

- Jeg er her for å inspisere hotellet, forteller eiendomskongen, som også er kjent som programleder for realityprogrammet, «Celebrity Apprentice» og for den pussige hårsveisen.

Liker Gingrich også I tillegg er det republikansk nominasjonsvalg i Nevada lørdag, og Trump skal holde pressekonferanse for å fortelle hvem han støtter. Likevel har han ikke noe i mot å fortelle Dagbladet om sin beslutning på forhånd.

Styrtrike Romney har tidligere blitt kritisert for ikke å klare å snakke om sin formue og suksess i forretningsverdenen. Det har aldri vært Trumps problem.

- Jeg synes Romney har blitt bedre til dette. Selv er jeg så komfortabel med det at jeg trykket bankutskriftene mine i den forrige boka mi, forteller Trump.

Dette er nok et slag for Newt Gingrich som tapte forrige nominasjonsvalg i Florida, men det er uklart hvor viktig støtten fra Trump faktisk er.

- Gingrich er en hyggelig fyr. Jeg kjenner han, men vi trenger Romney med hans forretningserfaring, sier Trump.

Mange latterliggjør også Trumps støtte, og mener det er vanskelig å ta mannen alvorlig. Tidligere har han også støttet demokratiske politikere som Hillary Clinton.

Demokratene spøker allerede med at Trump og Romney har en ting felles: De liker å gi folk sparken.

Vurderte å stille selv I fjor vår stormet det rundt Trump da han sa at han selv vurderte å stille som republikansk presidentkandidat. Han kom med kontroversielle forslag til hvordan han ville opptre som president, og  angrep Barack Obama og krevde at presidenten offentliggjorde fødselsattesten sin for å bevise at han faktisk var født i USA - slik den amerikanske grunnloven krever. Det endte med et mageplask for Trump.

Obama la fram fødselsattesten sin, og all tvil ble feid til side. Deretter latterliggjorde han Trump under en middag for journalistene som dekker Det hvite hus, mens Trump selv satt i salen. Det endelige slaget kom da Trumps «Celebrity Apprentice» måtte avbrytes fordi presidenten på direkten skulle kunngjøre at terroristlederen Osama bin Laden var drept i en amerikansk operasjon.

Til slutt gjorde Trump det klart at han ikke ville stille i presidentvalget. Siden er det blitt blitt spekulert i om han vurderer å stille som en uavhengig tredjekandidat, eller om han kan bli visepresidentkandidat.

- Dersom Mitt Romney blir nominert, vil jeg ikke stille som tredjekandidat, sier Trump før han forsvinner inn i heisen på Las Vegas-hotellet sitt.

DONALD-FAVORITT: Donald Trump håper Mitt Romney og kona Ann kan flytte inn i Det hvite hus. Foto: AFP
DONALD-FAVORITT: Donald Trump håper Mitt Romney og kona Ann kan flytte inn i Det hvite hus. Foto: AFP Vis mer