Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donaus perle

WIEN (Dagbladet): Perlen blant Donaus byer er uten tvil Wien. Komponister som Haydn, Strauss, Mozart og Beethoven har udødeliggjort byen som i flere hundre år var hovedsetet for Habsburg-dynastiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplevelsene står i kø i Wien, og skal man oppleve alt hva denne kulturhistoriske byen har å by på, må man bli lenge.

Palasser, parker og kneiper ligger som perler på en snor og vitner om fordums storhetstid.

Skal man få full uttelling av Wien-besøket, må man skaffe seg en skikkelig reiseguide før reisen starter. Ved å lese gjennom guiden kan man lettere finne ut hvilke severdigheter man vil besøke.

Likevel må man kunne si at de keiserlige slottene Hofburg og Schönbrunn er obligatoriske. Slottene inneholder kulturskatter som overgår det meste, og som forteller hvilken makt Habsburg-familien hadde.

For mange er et besøk i operaen høydepunktet, men billettene på Staatsoper er dyre. Bygningen i seg selv er praktfull. Under siste krig ble den fullstendig ødelagt, men er gjenoppbygd.

For deg som gjerne vil i operaen, men som ikke vil bruke så mye penger, er Volksoper et godt alternativ.

Kaker

Rett overfor Staatsoper ligger det legendariske hotellet Sacher med sin fasjonable kafé. Hotellet er viden kjent for sin kake, den såkalte Sachertorte. Kafeen er blitt en turistfelle, men kaken - som består av mørk sjokolade og appelsin - er så absolutt verd sine 50 kroner. Betjeningen er hyggelig, men til tider noe stresset av de mange turistene som stikker innom.

Byen har flotte parker og mange kirker. Den mest dominerende er Stephansdomen midt inne i sentrum, som er bygd på ruinene av en kirke fra 1200-tallet. Imponerende er sørtårnet som rager nesten 140 meter i været. Tårnet skal ha blitt fullført i 1433 etter en byggeperiode på 75 år.

Og ingenting er som å avslutte en opplevelsesrik dag med en ekte wienerschnitzel på et av byens mange vertshus.