Donor-app på topp ti

Ett døgn etter at donorkort på mobil ble lansert i Norge, ligger "appen" som topp ti i app store.

POPULÆR APP: Bare ett dørgn ettar at donorkortet ble lansert på norske mobilskjermer, har den kommet på listen over topp ti i app store. Foto: Siv Dolmen/Stiftelsen Organdonasjon
POPULÆR APP: Bare ett dørgn ettar at donorkortet ble lansert på norske mobilskjermer, har den kommet på listen over topp ti i app store. Foto: Siv Dolmen/Stiftelsen OrgandonasjonVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter informasjonskonsulent Troels N. Mathiesen i Stiftelsen Organdonasjon. Kortet fungerer på samme måte som papirkortet, ved at man fører opp to av sine pårørende med navn og telefonnummer.

Applikasjonen vil da sende en sms til disse med info om at man har sagt ja til organdonasjon.

Enklere å si ja Meningen med det nye donorkortet på mobiltelefonen, er å gjøre det enklere for de som har sagt ja til organdonasjon. Nå ser det ut som om flere nordmenn også tar dette standpunktet. Etter ett døgn, er donor-appen på topp ti i app store.

Donorkortet vil være synlig på mobilen, selv når telefonen er låst, for å at helsepersonell raskt kan sjekke om vedkommene har tatt stilling til en eventuell organdonasjon og informert sine pårørende om valget.

Fortsatt venter elleve nordmenn på nytt hjerte, 220 på nyretransplantasjon og 39 på dobbel lunge. For de som ikke har smarttelefon, er donorkortet også tilgjengelig på apotekene, legekontorene og på Stiftelsen Organdonasjon sin hjemmeside.