UTEN STELLEBORD: Donte Palmer fant ikke noe stellebord da han gikk inn på et offentlig herretoalett for å skifte bleie på barnet sitt. Da bestemte han seg for å ta et bilde av situasjonen som oppsto, og delte det på sosiale medier. Foto: Privat
UTEN STELLEBORD: Donte Palmer fant ikke noe stellebord da han gikk inn på et offentlig herretoalett for å skifte bleie på barnet sitt. Da bestemte han seg for å ta et bilde av situasjonen som oppsto, og delte det på sosiale medier. Foto: PrivatVis mer

Herretoaletter uten stellebord

Donte delte dette bildet for å sette fokus på et problem. Så tok det fyr i sosiale medier

- Fedre har lenge blitt ignorert som en del av barnas liv.

Donte Palmer (31) var på en restaurant i Jacksonville i Florida sammen med familien, da sønnen Liam (1) begynte å gråte.

Palmer skjønte raskt at sønnen trengte å skifte bleie, og tok ham med seg til herretoalettet på restauranten. Det eneste problemet var det ikke fantes noe stellebord der, melder CNN.

Måtte stå i knebøy

Dette var ikke første gangen Palmer hadde støtt på problemet. Derfor tok han også med seg den eldste sønnen, Isaiah (12), til å assistere under bleieskiftet.

Palmer satt seg ned i en knebøy-posisjon, med ryggen mot veggen og knærne i 90 grader. Den yngste sønnen ble lagt over fanget, mens Isaiah hjalp til med å forsyne ham med nye våtservietter underveis. Han tok også et bilde av faren og lillebroren på herretoalettet.

Ikke lenge etterpå delte Palmer bildet på Instagram, sammen med teksten «Hva er greia med å ikke ha stellebord på herretoaletter? La oss fikse dette problemet! #SquatForChange».

Dermed tok det ikke lang tid før flere tusen hadde likt bildet, og andre fedre begynte å dele liknende bilder av seg selv og sine barn.

- Blitt ignorert

Palmer forteller til Dagbladet at støtten han har mottatt i etterkant har vært overveldende, og at han er glad for at han kan hjelpe til med å gjøre en forskjell.

- Fedre har lenge blitt ignorert som en del av barnas liv. Det å ta vare på barna har vært kvinnenes jobb, mens mennene skal være sterke jegere og beskyttere. Samfunnet klager samtidig på at fedrene ikke er nok til stede i barnas liv, men i virkeligheten er det en hel haug av fedre der ute som vil delta mer, sier han til Dagbladet, før han legger til:

- Dette er en viktig beskjed. Det setter lys på at vi som fedre også må få de samme rettighetene, og samme tilrettelegging, som mødre får.

Det at menn har slitt med å skifte bleier på offentlige toaletter har vært et problem i flere år. Barack Obama forsøkte å gjøre noe med i det 2016, gjennom en lov som skulle sikre at alle offentlige toaletter tilknyttet offentlige bygninger har tilgang til et stellebord.

Likevel er det fremdeles flere private bedrifter i USA som ikke forholder seg til disse reglene.