- Dop er nødvendig

- Bruk av doping er helt nødvendig og et håndverk man må lære. Dette var budskapet fra verdens mest kjente bodybuilder, Dorian Yates, og hans lege David Perry, på seminaret de holdt for norske kroppsbyggere i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KJEMPE: Dop og kynisk kroppskultur har gjort Dorian Yates kjempediger og kjempeteit. Nå reiser han rundt og predikerer sitt dopevangelium sammen med Kerry Kayes og doktor (!) David Parry (t.h.).

Dorian Yates, som seks ganger er blitt Mr. Olympia, var invitert av magasinet Bodybuilding for å gi «the big secret» om sin fantastiske suksess som profesjonell kroppsbygger. Sammen med sin lege Dr. David Perry besvarte han spørsmål og ga råd til rundt 200 inviterte norske kroppsbyggere.

- Et håndverk

- Alle spørsmål angående kjemiske midler kan rettes til legen, sa Dorian Yates.

Og spørsmålene om bruk av veksthormoner, insulin og anabole steroider ble stadig mer detaljerte.

- Bruk av doping er et håndverk man må lære. Man må starte med lave doser og sørge for regelmessig kontroll. Intelligent bruk av doping er ikke farlig, men man må ikke stole på en eller annen idiot på treningsstudioet som sier jo mer jo bedre. Folk bruker slike midler uansett, så min jobb er å fortelle om den sikre måten å gjøre det på. Livet er et sjansespill uansett, mente Dr Perry.

Mr. Olympia selv la ingen skjul på at doping er en naturlig del av hans opplegg som profesjonell kroppsbygger.

- Verdt det

- Man kan nå en brukbar standard på naturlig måte, men på dette nivået bruker alle doping, så for meg var det et naturlig valg. Jeg respekterer dem som av helsemessige eller moralske grunner holder seg unna slike stoffer, men det er ingen grunn til å angripe oss som bruker dem.

Et spørsmål fra salen om bivirkninger ble besvart med en latterkule.

- Det var verdt det for meg, smilte seks ganger Mr. Olympia stivt til sine norske kroppsbygger-fans.