Dop og vold på Oslo-vest

En rykende fersk helseundersøkelse blant Oslo-ungdom avslører at ungdom fra Oslo vest er mer utsatt for vold, og ruser seg mer enn ungdom fra østkanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo kommune, Statens Helseundersøkelser, og Universitetet i Oslo har gått sammen om å kartlegge Oslo-folks helsetilstand. Nå er tallene for ungdom klare, og tilstanden sjokkerer forskerne, skriver Aftenpostens aftenutgave.

Ifølge undersøkelsen er ungdom i de vestlige bydelene i Oslo mer utsatt for vold, drikker oftere alkohol, bruker mer cannabis, debuterer tidligere seksuelt, og jentene går oftere til psykolog.

7300 tiendeklassinger i Oslo har deltatt i undersøkelsen som er den første i sitt slag i Norge, og Liv Grøtvedt ved Norsk Folkehelseinstitutt er rystet over funnene i undersøkelsen. Det er ikke forsker i NOVA, Hilde Pape:

- Man kan like det eller ei, men sammenhengen mellom alkohol og vold er godt dokumentert. Man vet at det drikkes mer i vest enn i øst, så da blir det relativt naturlig å se resultatene i en slik sammenheng, sier hun til Aftenposten.