Doper barn for søvnens skyld

Et foreldrepar i Bergen må dope datteren sin med sovemedisin slik at hun kan få hvile ordentelig. Ungen står i kø for å få fjernet mandlene, og på Haukeland sykehus er ventetida lang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta på 2 1/2 år er redd for å sovne, rett og slett fordi hun frykter hun skal slutte å puste. To ganger har jenta sluttet å puste på grunn av store polypper i halsen. Som følge av dette ble hun operert, men nå er tilstanden blitt verre igjen. Barnet trenger en ny operasjon.

Enkelt inngrep

Når den lille jenta ikke får sove skikkelig blir hun gretten og sur, skriver Bergens Tidende. Foreldrene kvier seg for å gi jenta sovemedisinen, men de har ikke noe særlig valg når jenta har det som verst. Opptil flere ganger i måneden gir de jenta sovemedisin, mens de venter på å få utført en enkelt operasjon på Haukeland sykehus.

Utsatt operasjon

Leger ved sjukehuset i Bergen har tidligere uttalt til avisa at små barn som får søvnproblemer som følge av hovne mandler skal bli prioritert i operasjonskøen.

I april i år fikk endelig familien til den lille jenta en time for undersøkelse. Men møtet ble utsatt en uke. Da familien igjen møtte på sykehuset fikk de beskjed om at en operasjonen måtte utføres raskt, helst før sommeren. En måned senere, i juni, ringte jentas far og lurte på når de skulle få time for operasjon. Da fikk de vite at det kanskje kunne skje etter oktober en gang.