Doper hver fjerde kvinne

Sjokktall: Hver fjerde kvinne som vanker på byen i Storbritannia opplevde i fjor at noen blandet narkotika i drinkene deres. Målet er voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver fjerde kvinne som vanker på byen i Storbritannia opplevde i fjor at noen blandet narkotika i drinkene deres. Hver uke risikerer 30 britiske kvinner å bli voldtatt som følge av såkalt spiking, skriver The Guardian.

Antallet slike voldtekter er ikke kjent. Men en undersøkelse The Guardian har foretatt i samarbeid med fjernsynskanalen Channel 4 tyder på at tusener av faste gjester på øyrikets puber og klubber blir mulige voldtektsofre når drinkene deres tilsettes bedøvende midler.

Overgrepene rammer ikke bare kvinner, men også homofile menn, skriver The Guardian i dag. Det er svært vanskelig å føre bevis for slik spiking, fordi de narkotiske stoffene som regel er ute av offerets kropp igjen i løpet av 12 timer etter at offeret har fått dem i seg.

Voldtatt av tre menn

Jessica du-Cille er en av de mange kvinnene som er blitt utsatt for spiking. Hun var på forretningsreise til London, da noen tilbød henne et glass champagne på en nattklubb, hun ble fullstendig slått ut og var voldtatt da hun kom til seg selv igjen.

- Jeg husker at jeg fikk påfyll i glasset, og jeg danset rundt og sølte. Jeg drakk ikke mye av det påfylte glasset. Men alt ble en eneste tåke, forteller Jessica, som fikk med seg at mannen som ga henne mer champagne het Jason.

I utslått tilstand ble hun kjørt til et hotell, der hun ble voldtatt av opp til tre menn, mens flere andre så på. Det hører med til historien at så snart hun skrek «nei» i protest, sluttet mennene å misbruke henne, fortalte Jessica du-Cille i torsdagsutgaven av The Guardian.

«Hadde gjort det før»

Dagen etter ringte Jason henne på mobilen, og dagen etter det igjen ringte Jasons kamerat Tom.

- De ga meg inntrykk av at de hadde gjort dette før, tilføyer Jessica. Hun anmeldte saken, og politiet har senere pågrepet to menn som er mistenkt for å ha voldtatt henne.

Denne typen voldtekter er «en klasseløs forbrytelse», skriver The Guardian. Blant overgriperne er det både kjente voldsforbrytere og arbeidsløse kroppsarbeidere, men også menn med høy utdannelse og lønn.

I 1999 ble en kjent diskjockey, Richard Baker, kjent skyldig i å ha helt det bedøvende middelet temazepan i drinkene til minst 13 kvinner og å ha voldtatt fire av dem. Han ble dømt til livsvarig fengsel.

(NTB)

DOPSJOKK: Avisa The Guardian skriver i dag at hver fjerde britiske kvinne som vanker på utesteder opplevde å få dop i drinken i fjor.